KVALITETA/NAGRADE

eTwinning oznake za kvalitetu

Vaše projekte možete prijaviti za dodjelu nacionalne oznake kvalitete. Ukoliko je projektu u dvije zemlje sudionice dodijeljena nacionalna oznaka kvalitete, dodjeljuje mu se i europska oznaka kvalitete. Više o oznakama kvalitete pogledajte ovdje.

 

Europske nagrade - Središnja služba za podršku u Briselu svake godine dodjeljuje eTwinning europske nagrade najkvalitetnijim projektima koji su osvojili europsku oznaku kvalitete. Više informacija potražite ovdje.

 
 
Nacionalna nagrada COMET

Agencija za mobilnost i programe EU (Agencija) u listopadu svake godine raspisuje natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u protekloj školskoj godini. Cilj raspisivanja natječaja je promidžba aktivnosti eTwinning i programa Erasmus+, potpora registriranim korisnicima iz Republike Hrvatske i odavanje priznanja za uspješan rad na eTwinning projektima.

 

Natječaj je otvoren svim eTwinnerima koji su tijekom protekle školske godine sudjelovali u najmanje jednom eTwinning projektu.

 

Uložili ste puno rada i truda u eTwinning projekt? Ponosni ste na rezultate svojih učenika? Onda je ovo prava prilika da Vam se dodijeli zasluženo priznanje. Sve što trebate učiniti je ispuniti prijavni obrazac dostupan prilikom objave natječaja i objaviti projektne datoteke Vašeg TwinSpacea. Savjetujemo Vam da što veći broj sadržaja otvorite za javnost, odnosno omogućite javno pregledavanje kako bi ocjenjivač imao mogućnost uvida u Vaš rad na projektu. Napominjemo da Agencija nema pravo uvida u privatni TwinSpace.

 

Svake godine, u okviru programa eTwinning nacionalne konferencije, objavljuju se pobjednici kojima se uručuju priznanja i vrijedne nagrade. Nagrade se dodjeljuju u 5 kategorija:

 

  • Predškolski odgoj i niži razredi osnovne škole
  • Viši razredi osnovne škole
  • Srednje škole
  • Nacionalni eTwinning projekt
  • Posebna kategorija - mijenja se svake godine ovisno o prioritetima eTwinninga u Republici Hrvatskoj