Obavijesti

Odabrani eTwinning učenički ambasadori

Ema Bašić iz Srednje škole Metković iz Metkovića i Mihovil Grubišić iz Srednje škole ban Josip Jelačić iz Zaprešića odabrani su učenici ambasadori za razdoblje 2020.-2021.

-- više --
Europska komisija objavila praktične smjernice za sudionike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti u kontekstu pandemije koronavirusa

S obzirom na to da izbijanje pandemije koronavirusa negativno utječe na provedbu mnogih aktivnosti koje su u tijeku ili su planirane u okviru programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, Europska komisija objavila je praktične smjernice za sudionike programa koje su dostupne na engleskom jeziku na sljedećoj poveznici: Essential practical advice to participants in Erasmus+ and European Solidarity Corps mobility activities in light of the COVID-19 pandemic.

-- više --
Komunikacija s korisnicima tijekom trajanja epidemije koronavirusa i nastava na daljinu

Za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 Agencija za mobilnost i programe Europske unije upućuje sve suradnike i korisnike na komunikaciju elektroničkom poštom. Na sve upite odgovarat ćemo u najkraćem mogućem roku.

 

Na poveznici možete pronaći sve AMPEU kontakte.

-- više --
Udvostručen broj odgojno-obrazovnih ustanova s oznakom eTwinning škole

U natječaju za treću generaciju eTwinning škola 2020.- 2021. odabrano je 86 odgojno-obrazovnih ustanova iz Republike Hrvatske

-- više --
Preporuke korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti u kontekstu izbijanja koronavirusa

Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je preporuke korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti u kontekstu izbijanja koronavirusa. Tekst preporuka svakodnevno se ažurira te pozivamo sve korisnike da prate najnovije objave na sljedećoj poveznici:

 

Preporuke korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti u kontekstu izbijanja koronavirusa

-- više --
Ministarstvo znanosti i obrazovanja preporučilo otkazivanje svih školskih putovanja u Italiju zbog koronavirusa

“Otkažite sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana”, poručilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nadležnima u osnovnim i srednjim školama sukladno preporuci Ministarstva zdravstva.

“Skrećemo Vam pažnju na stranice Ministarstva zdravstva na kojima se nalaze informacije o koronavirusu (2019-nCoV) i mjerama prevencije koje Vas molimo da prenesete učenicima”, naveli su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Također, od nadležnih u školama je zatraženo da na e-mail adresu odgojiobrazovanje@mzo.hr pošalju podatke o svim planiranim putovanjima u Italiju do kraja lipnja.

-- više --
Na godišnjoj eTwinning konferenciji dodijeljene nagrade COMET i ELL

200 eTwinnera okupilo se na godišnjoj eTwinning konferenciji u Zagrebu na temu eTwinning učitelji budućnosti. Prvi put konferencija je usmjerena na početnike u korištenju ove platforme. Ovom prilikom dodijeljene su i nacionalne nagrade COMET za najbolje eTwinning projekte i nagrade Europska oznaka jezika.

 

-- više --
Godišnja eTwinning konferencija: eTwinning – za razvoj učitelja budućnosti

S iznimnim zadovoljstvom pozivamo Vas na godišnju eTwinning konferenciju koja će se održati 7. studenoga 2019. godine u Zagrebu. Ovogodišnjom konferencijom na temu eTwinning – za razvoj učitelja budućnosti  želimo upozoriti na važnost konceptualnih promjena u pristupu učenju i poučavanju, ali i kulturi vođenja i upravljanja odgojno-obrazovnim ustanovama, imajući u vidu digitalnu transformaciju škola i uvođenje inovativne i suvremene pedagogije.

 

Konferencija je namijenjena početnicima u eTwinningu, te odgojno-obrazovnim djelatnicima bez prethodnoga iskustva u eTwinningu.

 

 

-- više --
eTwinning konferencija 2019: eTwinning – za razvoj učitelja budućnosti

Tradicionalna godišnja eTwinning konferencija, ove godine pod nazivom eTwinning – za razvoj učitelja budućnosti  održat će se 7. studenoga 2019. godine u Zagrebu.

 

 

-- više --
I Ministarstvo nagradilo svjetski priznatu učiteljicu iz Opuzena

Za učiteljicu razredne nastave Ivanu Bašić iz OŠ Opuzen 2019. bit će godina za pamćenje. Nakon što je u Indiji primila međunarodnu nagradu Global Teacher Award zbog posebnog doprinosa svojoj struci, učiteljica Bašić izabrana je i u elitni klub hrvatskih prosvjetara. Ministarstvo znanosti i obrazovanja proglasilo ju je za jednog od 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika. 

 

 

-- više --
<<<1 - 10 / 43>>>