Nacionalna oznake kvalitete

Smatrate li da Vaš eTwinning projekt zaslužuje dodatnu oznaku uspješnosti, možete se prijaviti za Nacionalnu oznaku kvalitete putem svog eTwinning Live profila, odnosno rubrike "Projekti" kako je prikazano u nastavku:

 

Aktivni projekti na eTwinning Live stranici

Imate li više projekata za koje smatrate da zaslužuju ovu oznaku, jednostavno ispunite prijavnicu za svaki od njih.

 

Koje su prednosti? Oznaka kvalitete je konkretno priznanje učiteljima i školama za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima. Za učenike, ovo je poticaj i nagrada za uloženi trud, a za škole je to javno priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

 

Nacionalna služba za podršku (NSS) ocjenjuje prijave za nacionalnu oznaku kvalitete. Rokovi za podnošenje prijave različiti su za svaku zemlju sudionicu. 

Za dodjelu oznake kvalitete (QL - Quality Label) bitni su sljedeći uvjeti:

 

  • Svi partneri imaju zajedničke ciljeve i dijele isti program provedbe
  • Projekt je završen ili je u zadnjoj fazi provedbe
  • Učitelj koji se prijavljuje za QL dao je značajan doprinos projektu
  • Određeni stupanj suradnje mora biti vidljiv
  • Rezultati projekta moraju biti vidljivi.

 

Ako su svi navedeni uvjeti zadovoljeni, NSS može krenuti s evaluacijom prema 5 kriterija:

 

  • Pedagoške inovacije i kreativnost 

 

  • Integracija projekta u kurikulum

 

  • Suradnja partnerskih škola = planiranje, koordinacija i procjena na razini učitelja partnerskih škola  (ocjenjuje se na temelju učestalosti, kontinuiteta, intenziteta i relevantnosti), suradnja među učenicima partnerskih škola (također se ocjenjuje na temelju učestalosti, kontinuiteta, intenziteta i relevantnosti)

 

  • Uporaba IKT-a

 

  • Rezultati, učinak i dokumentiranje

 

Za više informacija pogledajte dokument o kriterijima i načinu ocjenjivanja projekata za nacionalnu oznaku kvalitete. Minimalan broj bodova za dodjeljivanje nacionalne oznake kvalitete je 15.

 

Svaki je TwinSpace privatan prostor za upravljanje projektom i NSS bez Vaše dozvole nema uvida u sadržaj TwinSpacea. Ukoliko se prijavljujete za oznaku kvalitete, nužno je većinu sadržaja objaviti, odnosno omogućiti javno pregledavanje materijala.

 

Prijave projekata za nacionalnu oznaku kvalitete zaprimaju se od 1.9. do 31.7. Nakon prijave projekata slijedi evaluacija projekata.

 

Svi prijavitelji primit će obavijest o rezultatima evaluacije, neovisno o tome je li prijava odobrena ili odbijena. Dodatne upite pošaljite na: etwinning@mobilnost.hr.

 

Napomena: dobitnici ovog priznanja primit će certifikat na kojem je navedeno njihovo ime i prezime, naziv ustanove i naslov projekta. Podaci se automatski generiraju s Vašeg eTwinning profila, stoga uoči prijave za oznaku kvalitete, provjerite je li Vaš profil primjereno ispunjen. Ukoliko ste tijekom stvaranja profila svoje ime i prezime upisali malim slovima, takvi će podaci biti i na certifikatu. Podatke možete mijenjati klikom na gumb "Uredi profil" ili "Edit profile" koji se nalazi na naslovnoj stranici Vašeg eTwinning Live profila.

 

Provjerite i upute za prijavu za nacionalnu oznaku kvalitete te preporuke i savjete.