VIRTUALNI PROJEKTI

Putem eTwinninga možete provoditi virtualne projekte, te u njih uključiti vaše učenike. Sami odlučujete o trajanju vaših projekata, te o aktivnostima koje ćete provoditi.

 

 

 

Prilikom planiranja Vašeg prvog eTwinning projekta, vjerojatno se pitate otkud krenuti. Donosimo vam koristan dokument "eTwinning project planning" njemačke Nacionalne službe za podršku o tome koje aspekte treba imati u vidu tijekom planiranja eTwinning projekta.

 

Središnja služba za podršku u eTwinningu osmislila je niz video materijala i prezentacija o različitim aspektima uporabe eTwinninga u nastavi, a namijenjeni su početnicima. Materijale možete pregledati klikom na rubriku eTwinning Self Teaching Material u desnom dijelu ekrana. Sastavni dio materijala su i kratki kvizovi koje možete riješiti upisom vaših korisničkih podataka za portal eTwinning.

Primjeri dobre prakse vam mogu pomoći pri osmišljavanju vaših projekata. Više informacija potražite ovdje. Na ovoj mrežnoj stranici imamo i rubriku Projekt mjeseca pa vas pozivamo da klikom na rubriku u desnom dijelu ekrana pogledate pregled odabranog projekta.

 

eTwinning ambasadori Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije su zajednički za sve eTwinnere pripremili četiri projektna kompleta na različite teme u kojima su objašnjeni koraci u provedbi eTwinning projekta na konkretnom primjeru i uz mnoštvo prijedloga web alata koje možete koristiti s učenicima. Projektne komplete možete pogledati i preuzeti ovdje.

 

Ako komunikacija na stranom jeziku predstavlja poteškoću Vama ili Vašim učenicima, postoji mogućnost pokretanja nacionalnog eTwinning projekta s hrvatskim kolegama. Više informacija potražite ovdje.

 

Ako želite pokrenuti eTwinning projekt s kolegama izvan Europske unije, pozivamo vas da se uključite u program eTwinning Plus. Više o eTwinning Plusu i zemljama sudionicama pogledajte ovdje.