Nacionalna služba za podršku eTwinningu

Što je eTwinning

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+.

www.eTwinning.net je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.

Portal služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.

 

Ovdje možete vidjeti trenutni broj registriranih hrvatskih korisnika, broj uključenih vrtića i škola te broj projekata s hrvatskim partnerima (završenih i u tijeku).

 

 

Najveće prednosti eTwinninga

Fleksibilnost - sami određujete tempo koji vam odgovara. Nakon što se registrirate niste obavezni odmah započeti projekt. Pogledajte što drugi rade, razmislite kakva bi suradnja odgovarala vašem nastavnom planu i kurikulumu ustanove te pitajte učenike koje su njihove želje u vezi međunarodne suradnje. Kada ste spremni, osmislite projekt, pronađite partnera i započnite s aktivnostima u razredu.

 

Jednostavnost - za prijavu na portal nema papirologije. Prijava traje par minuta kao i registracija projekta. Portal vam nudi različite alate koji vam olakšavaju i omogućavaju provedbu projekta. Kada započnete projekt, otvara vam se mogućnost korištenja „TwinSpacea"- platforme koja nudi prostor za razmjenu dokumenata, fotografija, uradaka vaših učenika, brbljaonice za vas i vaše učenike, mogućnost vođenja bloga projekta itd.

 

Sigurnost - eTwinning je sigurno i provjereno on-line okružje za vas i vaše učenike. Agencija za mobilnost i programe Europske unije (Nacionalna služba za podršku eTwinningu) provjerava jesu li korisnici zaista nastavnici, pedagoški djelatnici ili nenastavno osoblje u ustanovama u kojima su naveli da su zaposleni.

Podrška korisnicima

Nacionalna služba za podršku pruža vam savjete i pomoć u svim fazama realizacije eTwinning projekta. Osim toga, dodjeljujemo nacionalne oznake kvalitete i nacionalne nagrade, organiziramo radionice, seminare, konferencije i webinare, financiramo odlaske na profesionalna usavršavanja u inozemstvu te pratimo vaš rad i napredak.

 

Na raspolaganju smo za sva vaša pitanja putem e-mail adrese: etwinning@mobilnost.hr i telefona na broj +385 1 5005 635.

 

Pratite nas putem FacebookaTwittera ili YouTube kanala.