Projekt mjeseca

Kaj so zlate roke naših babic znale - Što su ruke naših baka znale

Ovog mjeseca predstavljamo eTwinning projekt „Kaj so zlate roke naših babic znale - Što su ruke naših baka znale“. Projektni partneri su OŠ Blage Zadre iz Vukovara,  JU OŠ "Sveti Sava" Foča iz BiH, OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke te slovenska Osnovna šola Šentjernej.

 

Sudionici eTwinning projekta

 

Radi se o posebno zanimljivom projektu na eTwinningu, budući da je ova godina proglašena godinom kulturne baštine. Projekt je osmišljen tijekom eTwinning mobilnosti - kontaktnog seminara u Bratislavi. Ovdje pročitajte više o eTwinning mobilnostima kao načinu pronalaska partnera i planiranja projekata.

 

Tijekom 2018. godine, u okviru projekta su provedene različite aktivnosti upoznavanja kulturne baštine partnera. Učenici su izrađivali ukrase, šivali, kuhali, analizirali stare fotografije te se na taj način upoznali s običajima svojih baka. Posljednja aktivnost u projektu bila je završna konferencija svih partnera u OŠ Šentjernej.

 

Provedba različitih projektnih aktivnosti

 

Završna konferencija svih partnera u OŠ Šentjernej

 

 

"Putnu" ekipu činili su: ravnateljica Anica Špoljarić, učiteljice Patricija Burazin i Jasminka Kosor, učitelj Tihomir Hideg te učenici sudionici projekta. Osim škole domaćina i predstavnika škole iz Vukovara, konferenciji su prisustvovali i predstavnici Srbije i Bosne i Hercegovine. Konferencija se održavala 12. i 13. travnja 2018. Prvog dana su sve škole sudionice predstavile svoju državu, grad i školu. Drugog dana su na svečanoj konferenciji izložile svoje aktivnosti u sklopu projekta.

 

eTwinning projektne aktivnosti

 

Za učenike i učitelje organizirane su igre i radionice na etno gospodarstvu. Učili su slovenske plesove i pjesme, pekli su kruh i peciva, izrađivali graničnike za knjige od kože i igrali stare (zaboravljene) igre.

 

 

TWINSPACE PROJEKTA

* za pregled TwinSpacea potrebna je prijava na portal eTwinning.