Obavijesti

Srbija 2019. godine postaje Erasmus+ programska zemlja

Nakon dvogodišnjeg pripremnog razdoblja i pozitivne evaluacije Fondaciji Tempus iz Srbije Europska komisija će 2019. godine službeno dodijeliti status nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+, te će time od 1. siječnja 2019. Srbija postati punopravna sudionica programa Erasmus+.

 

Srpske organizacije trenutačno sudjeluju kao partneri u brojnim projektima prijavitelja iz aktualnih programskih zemalja. U provedbi tih projekata neće biti izmjena i oni će se provesti prema planu do završetka projektnog ciklusa, a već u Pozivu na podnošenje prijedloga za 2019. svi prijavitelji iz Srbije odnosno srpske ustanove i organizacije moći će sudjelovati u programu Erasmus+ u svojstvu korisnika iz programskih zemalja.

 

Institucije u području visokog obrazovanja iz Srbije tako će moći sudjelovati u KA107 projektima mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja i KA103 projektima mobilnosti s programskim zemljama. Budući da neki od tih projekata odobrenih tijekom 2018. godine traju dvije i tri godine, a navedene su organizacije imale status korisnika iz partnerskih zemalja, bit će nužno provesti provjere svih zabilježenih mobilnosti kako bi se izbjegla mogućnost dvostrukog financiranja.

-- više --
Neka i vaša odgojno-obrazovna ustanova nosi oznaku eTwinning škole!

Početkom studenoga započele su prijave za oznaku eTwinning škole. Ovu inicijativu pokrenula je Središnja služba za podršku eTwinningu u svrhu omogućavanja veće vidljivosti predškolskih ustanova i škola aktivnih u eTwinningu.

-- više --
Kulturna baština u okviru #eTwinning Weeks

eTwinneri pridružite se cjelodnevnoj mrežnoj konferenciji u okviru #eTwinning Weeks na temu kulturne baštine

-- više --
eTwinning tečaj za napredne korisnike „Kako kvalitetno koristiti alate u eTwinning projektima?“

Prijavite se na eTwinning tečaj u okviru Dani Erasmusa („Erasmus Days“) pod nazivom Kako kvalitetno koristiti alate u eTwinning projektima?

 

Tečaj se sastoji od dvije radionice koje će se održati u petak 12. 10. 2018. od 16:00 - 18:00 te u subotu 13. 10. od 10:00 - 12:00 u Obrtno tehničkoj školi, Plančićeva 1, Split.

-- više --
40 hrvatskih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola nagrađeno oznakom eTwinning škole

1211 odgojno-obrazovnih ustanova iz 41 zemlje članice eTwinninga i eTwinning Plusa dobilo je u travnju oznaku eTwinning škole. Radi se o oznaci koju dodjeljuje Središnja služba za podršku eTwinningu u Briselu. 2454 ustanove su se prijavile na natječaj objavljen krajem 2017. godine na portalu eTwinning, a od toga 87 hrvatskih ustanova.

-- više --
Održan trening eTwinning ambasadora Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Od 1. do 3. veljače 2018. na Plitvičkim jezerima održao se međunarodni trening eTwinning ambasadora. Treningu je prisustvovalo 24 ambasadora Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske te 5 djelatnika nacionalnih službi za podršku eTwinningu. 

-- više --
Odluka o iznosima financijskih potpora u okviru Poziva za dostavu prijava za eTwinning mobilnosti za aktivnost eTwinning u okviru programa Erasmus+ za 2018. godinu

Donesena je Odluka o iznosima financijskih potpora u okviru Poziva za dostavu prijava za eTwinning mobilnosti za aktivnost eTwinning u okviru programa Erasmus+ za 2018. godinu. Tekst Odluke pogledajte ovdje.

-- više --
Dopis ravnateljima o mogućnostima eTwinninga

U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe Europske unije uputila je 8. prosinca 2017. dopis ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova s informacijama o mogućnostima koje odgojno-obrazovnim djelatnicima pruža platforma eTwinning.

 

-- više --
Erasmus+ projektima do inovativnih škola - mrežni modul za ravnatelje i stručne timove

Pozivamo vas na mrežni modul u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU i Agencije za odgoj i obrazovanje namijenjen ravnateljima i stručnim timovima u dječjim vrtićima i školama.

 

-- više --
eTwinning info dan u Zadru za ravnatelje predškolskih ustanova

Pozivamo vas na info dan u Zadru namijenjen ravnateljima predškolskih ustanova koji će se održati 15. studenoga od 10.00 do 12.00 sati u Područnom objektu Vruljica DV „Radost“ na adresi Ivana Meštrovića 14, Zadar (kod zadarske marine, odnosno u parku Vruljica).

-- više --
<<<1 - 10 / 27>>>