Europska platforma za školsko obrazovanje – novosti i upute

(Ažurirano 14. listopada 2022.)

 

Središnja služba za podršku eTwinningu najavila je da će 28. rujna 2022. od podneva Europska platforma za školsko obrazovanje biti nedostupna otprilike dva sata zbog radova na ažuriranju sustava.

 

Nakon radova eTwinnerima bi na novoj platformi trebale biti dostupne dodatne funkcionalnosti, a očekuje se i ispravljanje tehničkih pogrešaka koje su uočene u trenutačnoj beta-verziji, među ostalim i najvažniji - područje za umrežavanje, uključujući pretraživanje.

 

Upute i vodiči 

 

Kako bismo našim eTwinnerima olakšali prelazak i snalaženje na prvoj verziji Europske platforme za školsko obrazovanje, koja je odnedavno novi dom eTwinninga na adresi https://school-education.ec.europa.eu, hrvatska organizacija za potporu eTwinningu pripremila je kratke upute za funkcionalnosti koje su u ovoj fazi dostupne:

  

 

Također napominjemo da je registracija novih korisnika i eTwinning projekata od sada moguća isključivo na novoj platformi.

 

Ujedno vas pozivamo da posjetite i istražite novu platformu imajući na umu kako je riječ o prvoj verziji te da su mnoge funkcionalnosti još u razvoju i njihova se dostupnost očekuje u sljedećim mjesecima. Postojeći eTwinning portal bit će otvoren do kraja rujna 2022. i dotad će biti dostupne pojedine funkcije eTwinning Livea, postojeći eTwinning projekti i grupe te novosti, članci, projektni kompleti i ostali sadržaj na 33 jezika.

 

Integracija sadržaja School Education Gatewaya u novu platformu provest će se u kasnijoj fazi i slijedom toga većina sadržaja i funkcionalnosti do daljnjega će biti dostupna na postojećoj platformi – sadržaj na 29 jezika i Erasmus+ alati, uključujući katalog tečajeva i pretraživanje partnera za mogućnosti mobilnosti i strateška partnerstva.

 

Radi lakšeg prelaska na novu platformu Središnja služba za potporu eTwinningu pripremila je Pitanja i odgovore (ažurirano 21. rujna 2022.), dokument na engleskom jeziku koji pokriva najčešće situacije i uobičajene aktivnosti, uz tumačenje koje se promjene kada mogu očekivati. S obzirom na to da je za pristup novoj platformi potreban EU login, na raspolaganju su vam i detaljne upute za njegovo kreiranje: EU Login tutorial.

 

Europska platforma za školsko obrazovanje – novosti i upute - Slika 1

datum objave: 12.07.2022.