Online tečaj EU Code Week Online Bootcamp počinje 27. rujna 2021.

EU Code Week Online Bootcamp novi je masovni otvoreni online tečaj (eng. massive open online course – MOOC) u organizaciji European Schoolnet Academy koji će odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima pružiti praktične ideje, alate i resurse za uvođenje kodiranja i računalnog razmišljanja u učionicu, podići svijest o različitosti i uključenosti u kodiranje te istražiti potencijale umjetne inteligencije u obrazovanju.

 

eTwinningova ambasadorica Arjana Blažić jedna je od koordinatorica ovog tečaja u kojem će polaznici eksperimentirati s novim materijalima za učenje i stvarati vlastite aktivnosti, upoznat će se s inicijativom EU Code Week i mogućnostima koje ona nudi, povezat će se s kolegama i postati dio zajednice koja potiče suradnju, timski rad i razmjenu dobre prakse te potiče na raspravu i razmišljanje. Ovaj će MOOC biti organiziran prema načelu kombiniranog učenja sa studijskim grupama na mjestu događaja koje rade zajedno s online polaznicima.

 

Tečaj počinje 27. rujna 2021., a možete ga pratiti vlastitim tempom. Početkom svakog tjedna otvorit će se po jedan modul, a postoji nekoliko rokova na koje morate obratiti pozornost -  za kviz i aktivnost recenzije. Više detalja o tečaju možete pronaći na mrežnim stranicama tečaja, a možete se uključiti i u grupu na Facebooku te podijeliti svoja razmišljanja na Twitteru korištenjem oznake #OnlineBootcampMOOC.

 

 

Online tečaj EU Code Week Online Bootcamp počinje 27. rujna 2021. - Slika

datum objave: 21.09.2021.