Tjedni eTwinninga od 1. rujna do 28. listopada 2021. u znaku medijske pismenosti

Tjedni eTwinninga od 1. rujna do 28. listopada 2021. usredotočeni su na medijsku pismenost i dezinformacije kako bi eTwinneri mogli što više naučiti o ovoj godišnjoj eTwinningovoj temi. Kampanja ujedno eTwinnerima nudi podršku u prvim koracima prema stvaranju vlastitih kvalitetnih projekata, kao i dodatne mogućnosti profesionalnog razvoja.

 

eTwinneri mogu sudjelovati u brojnim aktivnostima poput mrežnih događaja, uključujući stručne razgovore, sajmove projekata i primjere najbolje prakse, ali i vodstvo kroz kreiranje kvalitetnih eTwinningovih projekata. Mrežni događaji provode sudionike kroz stvaranje inovativnog projekta te pružaju specijalistička znanja o pedagogiji koja se odnose na medijsku pismenost i dezinformacije.

 

Shema potpore

Shema potpore inicijativa je za eTwinnere koji žele stvarati projekte na ovogodišnju temu, ali su im potrebe dodatne smjernice. Tijekom ove inicijative iskusni eTwinneri – treneri pomažu i nude svoja znanja te manje iskusnim eTwinnerima pokazuju kako stvoriti jedinstvene, kvalitetne projekte. Treneri će sudionike voditi i savjetovati ih o postupku pokretanja novoga kvalitetnog projekta o medijskoj pismenosti. Rad s trenerima počinje 20. rujna i traje do 28. listopada 2021., a svi zainteresirani eTwinneri za sudjelovanje se mogu prijaviti do 17. rujna 2021. na poveznici: https://tinyurl.com/eTw-shema-potpore-2021.

 

Webinari

Na webinarima eTwinneri imaju priliku učiti od stručnjaka te razmjenjivati iskustva s brojnim kolegama. Teme ovogodišnje kampanje u skladu su s ovogodišnjom eTwinningovom temom Medijska pismenost i dezinformacije.

 

Sesije o najboljoj praksi

eTwinneri će  imati priliku sudjelovati na predstavljanjima najbolje prakse tijekom kojih će predstavnici uspješnih eTwinningovih projekata podijeliti svoje savjete i stručnost te pokazati kako izraditi kvalitetan projekt.

 

Svi eTwinneri u kampanju se mogu uključiti putem poveznice: https://live.etwinning.net/campaigns/2021/media-literacy-and-disinformation.

 

Tjedni eTwinninga od 1. rujna do 28. listopada 2021. u znaku medijske pismenosti - Slika 1

datum objave: 01.09.2021.