Videoizazov o energetskoj učinkovitosti

Vjerujete li u to da današnje mlade generacije mogu učiniti nešto za energetski učinkovitiju sutrašnjicu? Promičete li u svojoj školi energetsku učinkovitost i time spašavate planet? Europska komisija pokreće natjecanje „Film4Energy Challenge” te poziva škole u Europskoj uniji da izrade kratki video o važnosti energetske učinkovitosti i koristi koja proizlazi iz štednje energije za njihove škole, općine ili gradove. Mlađi učenici danas već znaju mnogo toga o energetskoj učinkovitosti i upotrebi obnovljivih izvora energije. Mladi imaju moć inspirirati svoje zajednice na smanjenje potrošnje energije te uspješno promicati koristi od uštede energije za okoliš i gospodarstvo diljem EU-a.

 

Učenici u dobi od 12 do 15 godina iz svih zemalja EU-a pozvani su snimiti videozapis o tome kako oni mogu štedjeti energiju u svojem svakodnevnom životu, učeći svoju rodbinu, prijatelje, susjede i cijeli svijet o prednostima energetske učinkovitosti i potičući upotrebu energetski učinkovitih alternativa grijanju, hlađenju, prijevozu te ostalim svakodnevnim aktivnostima. Videozapisi će imati pozitivan obrazovni učinak na učenike i širu javnost na koju su usmjereni, uključujući mlade, nastavnike, obitelji i lokalne zajednice. Natječaj će trajati od 1. listopada 2021. do 15. veljače 2022.

 

Videozapisi nagrađenih škola prikazivat će se širom Europe na službenim kanalima Europske komisije, a u školi s najboljim videozapisom organizirat će se Dan energije.

 

Pravila natječaja 

 

Uvjeti natječaja 

 

Videoizazov o energetskoj učinkovitosti - Slika

 

#Film4Energy

datum objave: 30.09.2021.