Ove godine 2766 prijava i 2611 dobitnika Nacionalne oznake kvalitete!

U školskoj godini 2020./2021. zaprimljen je rekordan broj prijava za Nacionalnu oznaku kvalitete. Ukupno je 1067 hrvatskih eTwinnera predalo 2766 prijava za Nacionalnu oznaku kvalitete, a među njima je oznaku dobilo čak 2611 prijavitelja.

 

Ako ste među onima koji su se propustili prijaviti za Nacionalnu oznaku kvalitete, možete to učiniti u sljedećem ciklusu koji je počeo 1. kolovoza 2021. godine. Upute i informacije o prijavi dostupne su na  našim mrežnim stranicama u rubrici Nacionalna oznaka kvalitete, a savjetujemo i da proučite naše preporuke i savjete za prijavu.

 

U slučaju da niste dobili oznaku kvalitete preporučujemo da primijenite upute za vođenje projekata eTwinninga, s naglaskom na suradnički rad s projektnim partnerima i korištenje IKT alata. Oznaka kvalitete dodjeljuje se na osnovi kvalitetne suradnje i angažmana u projektu eTwinninga te osobnog doprinosa u projektu.

 

Kako bi se naglasila uloga kvalitete u projektu, od školske godine 2021./2022. mijenja se proces prijave te će se evaluirati najviše četiri projekta po nastavniku. Dakle, iako učitelj može raditi mnogo projekata, bit će razmotrena samo četiri, pa je savjet da birate pametno prije nego što se prijavite i odaberete ono što smatrate projektima koji pokazuju kvalitetu vašeg rada u pet kriterija:

 

  • Suradnja između partnerskih škola
  • Korištenje ICT -a
  • Pedagoške inovacije
  • Kurikularna integracija
  • Rezultati i širenje

 

U prijavi je ključno pokazati kako je vaš angažman u aktivnostima projekta pridonio ovim područjima.

 

Više doznajte na portalu u članku Oznake kvalitete u eTwinningu.

datum objave: 15.10.2021.