Nacionalna oznaka kvalitete

Što je nacionalna oznaka kvalitete

Nacionalna oznaka kvalitete - Slika 1eTwinningova oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima s izvrsnim eTwinningovim projektima. 

 

Prijavu za nacionalnu oznaku kvalitete svaki odgojno-obrazovni djelatnik ispunjava osobno.

 

Prijavom za nacionalnu oznaku kvalitete ocjenjuje se osobni angažman svakog pojedinog člana u projektu.

 

Na poveznici su dostupne detaljne preporuke i savjeti.

Kriteriji za oznaku kvalitete

  1. Pedagoške inovacije i kreativnost 
  2. Integracija projekta u kurikulum
  3. Suradnja partnerskih škola = planiranje, koordinacija i procjena na razini učitelja partnerskih škola  (ocjenjuje se na temelju učestalosti, kontinuiteta, intenziteta i relevantnosti), suradnja među učenicima partnerskih škola (također se ocjenjuje na temelju učestalosti, kontinuiteta, intenziteta i relevantnosti)
  4. Uporaba IKT-a
  5. Rezultati, učinak i dokumentiranje

 

Nacionalna oznaka kvalitete - Slika 2Za više informacija pogledajte dokument o kriterijima i načinu ocjenjivanja projekata za nacionalnu oznaku kvalitete. Minimalan broj bodova za dodjeljivanje nacionalne oznake kvalitete je 15. Na raspolaganju vam je i kontrolni popis za provjeru ispunjava li vaš projekt kriterije za dodjelu oznake kvalitete.

 

Svaki je TwinSpace privatan prostor za upravljanje projektom i NSS bez Vaše dozvole nema uvida u sadržaj TwinSpacea. Prijavljujete li se za oznaku kvalitete, nužno je većinu sadržaja objaviti, odnosno omogućiti javno pregledavanje materijala.

Prijave i evaluacija

Prijave projekata za nacionalnu oznaku kvalitete zaprimaju se do 31. srpnja. Nakon prijave projekata slijedi evaluacija projekata.

 

Svi prijavitelji primit će obavijest o rezultatima evaluacije, neovisno o tome je li prijava odobrena ili odbijena. Dodatne upite pošaljite na: etwinning@mobilnost.hr.

 

Nacionalna oznaka kvalitete - Slika 3VAŽNO! Dobitnici ovog priznanja primit će certifikat na kojem je navedeno njihovo ime i prezime, naziv ustanove i naslov projekta. Podaci se automatski generiraju s Vašeg eTwinning profila, stoga uoči prijave za oznaku kvalitete, provjerite je li Vaš profil primjereno ispunjen. Ako ste tijekom stvaranja profila svoje ime i prezime upisali malim slovima, takvi će podaci biti i na certifikatu. Podatke možete mijenjati klikom na gumb "Uredi profil" ili "Edit profile" koji se nalazi na naslovnoj stranici Vašeg eTwinning Live profila.

 

Na poveznici potražite detaljne preporuke i savjete.

Kako se prijaviti

  1. Prijavite se na eTwinning Live 
  2. Idite na Projekti
  3. Pronađite svoj projekt i kliknite na Prijavite se za Oznaku kvalitete
  4. Završite sve korake, upišite sve potrebne informacije i pružite potrebne dokaze svojeg rada
  5. Možete pratiti sve navedene korake za svaki svoj projekt za koji mislite da zaslužuje oznaku kvalitete

 
Aktivni projekti na eTwinning Live stranici