Nacionalna oznaka kvalitete

Što je nacionalna oznaka kvalitete

Nacionalna oznaka kvalitete - Slika 1eTwinningova oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima s izvrsnim eTwinningovim projektima. 

 

Prijavu za nacionalnu oznaku kvalitete svaki odgojno-obrazovni djelatnik ispunjava osobno.

 

Prijavom za nacionalnu oznaku kvalitete ocjenjuje se osobni angažman svakog pojedinog člana u projektu.

 

Na poveznici su dostupne detaljne preporuke i savjeti.

 

Nacionalna oznaka kvalitete, baš kao što naslov govori, služi za ocjenu kvalitete rada pojedinog učitelja u projektu. Projektni rad učitelja ocjenjuje se prema onome što su napisali u prijavnici za oznaku kvalitete kako bi obrazložili zašto bi trebali biti nagrađeni. Iz tog razloga od samog početka rada na projektu mora biti jasno koliko ste vi, kao jedan od mnogih učitelja, pridonijeli ukupnom radnom timu projekta.

Kriteriji za oznaku kvalitete

U svojoj prijavi morate pokazati kako je vaš angažman u aktivnostima projekta pridonio ovim područjima:

 

  1. Pedagoške inovacije i kreativnost 
  2. Integracija projekta u kurikulum
  3. Suradnja partnerskih škola = planiranje, koordinacija i procjena na razini učitelja partnerskih škola  (ocjenjuje se na temelju učestalosti, kontinuiteta, intenziteta i relevantnosti), suradnja među učenicima partnerskih škola (također se ocjenjuje na temelju učestalosti, kontinuiteta, intenziteta i relevantnosti)
  4. Uporaba IKT-a
  5. Rezultati, učinak i dokumentiranje

 

Kako bi se naglasila uloga kvalitete u projektu, u školskoj godini 2021./2022. evaluirat će se samo četiri projekta po nastavniku. Dakle, iako učitelj može raditi mnogo projekata, razmatrat će se samo četiri projekta po prijavitelju, pa savjetujemo da dobro razmislite prije nego što se prijavite i odaberete one projekte koji pokazuju visoku kvalitetu vašeg rada u gore navedenih pet kriterija. 

 

Nacionalna oznaka kvalitete - Slika 2Za više informacija pogledajte dokument o kriterijima i načinu ocjenjivanja projekata za nacionalnu oznaku kvalitete. Na raspolaganju vam je i kontrolni popis za provjeru ispunjava li vaš projekt kriterije za dodjelu oznake kvalitete.

 

Svaki je TwinSpace privatan prostor za upravljanje projektom i NSO bez Vaše dozvole nema uvida u sadržaj TwinSpacea. Prijavljujete li se za oznaku kvalitete, nužno je većinu sadržaja objaviti, odnosno omogućiti javno pregledavanje materijala.

Prijave i evaluacija

Prijave projekata za nacionalnu oznaku kvalitete zaprimaju se do 31. svibnja 2022. godine. Svaki član eTwinningovog portala ove godine može prijaviti najviše četiri projekta. Nakon prijave projekata slijedi evaluacija projekata.

 

Svi prijavitelji primit će obavijest o rezultatima evaluacije, neovisno o tome je li prijava odobrena ili odbijena. Dodatne upite pošaljite na: etwinning@ampeu.hr.

 

Nacionalna oznaka kvalitete - Slika 3VAŽNO! Dobitnici ovog priznanja primit će certifikat na kojem je navedeno njihovo ime i prezime, naziv ustanove i naslov projekta. Podaci se automatski generiraju s Vašeg eTwinning profila, stoga uoči prijave za oznaku kvalitete, provjerite je li Vaš profil primjereno ispunjen. Ako ste tijekom stvaranja profila svoje ime i prezime upisali malim slovima, takvi će podaci biti i na certifikatu. Podatke možete mijenjati klikom na gumb "Uredi profil" ili "Edit profile" koji se nalazi na naslovnoj stranici Vašeg eTwinning Live profila.

 

Na poveznici potražite detaljne preporuke i savjete.

Kako se prijaviti

  1. Prijavite se na eTwinning Live 
  2. Idite na Projekti
  3. Pronađite svoj projekt i kliknite na Prijavite se za Oznaku kvalitete
  4. Završite sve korake, upišite sve potrebne informacije i pružite potrebne dokaze svojeg rada
  5. Možete pratiti sve navedene korake za svaki svoj projekt za koji mislite da zaslužuje oznaku kvalitete

 
Aktivni projekti na eTwinning Live stranici