Europske oznake kvalitete i nagrade

Europska oznaka kvalitete

Europsku oznaku kvalitete (European Quality Label - EQL) dodjeljuje Središnja organizacija za potporu (CSO). Uvjeti:

 

  • Projekt su za dodjelu europske oznake kvalitete predložile najmanje dvije nacionalne organizacije za potporu
  • Svaka nacionalna organizacija za potporu predlaže maksimalno 30% projekata prijavljenih za nacionalnu oznaku kvalitete
  • Najmanje su dva projektna partnera osvojila nacionalnu oznaku kvalitete

 

Europska oznaka kvalitete dodjeljuje se sredinom listopada.

 

Prijave za Europsku oznaku kvalitete ocjenjuju se po istim uvjetima i kriterijima koji vrijede za nacionalne oznake kvalitete.

 

 

 

Europske eTwinning nagrade

Prijava eTwinning projekata za Europsku nagradu počinje u jesen za projekte provedene u protekloj školskoj godini. U natjecanju za Europske nagrade mogu sudjelovati jedino projekti koji su osvojili europsku oznaku kvalitete. Prijave za Europske nagrade ocjenjuju se po istim uvjetima i kriterijima koji vrijede za nacionalne oznake kvalitete.

 

Dobitnici europske eTwinningove nagrade za 2022. godinu

 

Od ukupno 1824 projekta prijavljenih za prestižnu Europsku eTwinningovu nagradu 2022. nagrađeno je devet projekata u pet kategorija - četiri dobne kategorije te posebna kategorija strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Ovi projekti sjajni su primjeri zajedničkog rada i izvrsnih postignuća. 

 

Među nagrađenima su ove godine i tri projekta u kojima su sudjelovale eTwinnerice iz Hrvatske. Anita Šimac iz zadarske Osnovne škole Petra Preradovića osnivačica je prvonagrađenog projekta u kategoriji 7-11 godina „eTwinners as pros“, a u projektu su uz kolege iz Grčke i Španjolske sudjelovale i njezine kolegice Ivana Perić, Renata Cvetkoski i Snježana Lovraković.

 

U kategoriji 16–19 godina nagrađen je projekt „eTw-T-R-A-I-N“ u kojem je sudjelovala Kristina Kaučić iz Srednje škole Donji Miholjac, a u drugoplasiranom projektu u kategoriji 16-19 godina „A Speech Which Can Reach“ sudjelovala je Barbara Ruža Čirjak iz "OŠ "Sveti Matej" Viškovo.

 

Radosni smo što je kvalitetan rad eTwinnera iz Hrvatske prepoznat i nagrađen ovim priznanjem te od srca čestitamo svim dobitnicama! Popis svih nagrađenih projekata dostupan je u objavi na portalu etwinning.net.

 

Europske oznake kvalitete i nagrade - Slika 1

 

Europske eTwinning nagrade 2021. 

 

Među 870 projekata prijavljenih za prestižnu Europsku eTwinning nagradu 2021. ukupno je odabrano 13 projekta – osam projekata u četiri dobne kategorije te pet projekata u posebnim kategorijama. Veliko je to priznanje etwinnerima za izvanredan trud u uvođenju inovacija u europske učionice.

 

Osobito smo ponosni što su među nagrađenima i dvije hrvatske učiteljice! Danica Barišić iz I. osnovne škole Bjelovar autorica je pobjedničkog projekta "Animal Friends in an Animal-Friendly World" u kategoriji 7-11 godina u kojem je sudjelovalo ukupno 13 škola iz Hrvatske, Grčke, Turske, Ukrajine, Italije i Rumunjske. U posebnoj kategoriji „Peyo Yavorov“ za projekt koji potiče ljubav prema čitanju kod mladih nagrađena je Željka Jovanovac iz Osnovne škole Dalj za projekt "The Champion of the World" u kojem je sudjelovalo 12 škola iz Hrvatske, Turske, Rumunjske, Azerbajdžana i Ukrajine.

 

Na poveznici možete pronaći više informacija o svim dobitnicima Europske eTwinning nagrade 2021.

 

Europske oznake kvalitete i nagrade - Slika 2

 

Europske eTwinning nagrade 2020.

 

U konkurenciji 932 eTwinning projekta u 2020. godini dodijeljene su europske nagrade u 4 dobne kategorije i 7 posebnih kategorija. Nagrađeni projekti odličan su primjer suradnje i dokaz izuzetnih postignuća. Veselimo se što je u dobnoj kategoriji 16-19 godina kao drugoplasirani nagrađen projekt I'm in LOVE with the GREEN EARTH OŠ Ivana Mažuranića iz Vinkovaca. Čestitamo sudionicama projekta: Kati Grgljanić, Ankici Saračević, Mandi Šteko, Vesni Grgurić i Željki Cajner! 

Dobitnici Europskih nagrada u 2020. godini

 

 

vizual eTwinning nagrada za 2020.

 

 

Europske eTwinning nagrade 2019.

 

Europske eTwinning nagrade u 2019. godini dodijeljene su eTwinning projektima u četiri dobne kategorije: do 6 godina, 7-11, 12-15 i 16-19 godina te u kategoriji posebnih nagrada. 

 

  vizual eTwinning nagrada za 2019.

 

U konkurenciji 860 eTwinning projekata objavljeni su dobitnici Europske eTwinning nagrade 2019. koju će  dodijeliti Europska komisija najboljim suradničkim projektima u listopadu ove godine na godišnjoj eTwinning konferenciji u Francuskoj. Hrvatska ove godine slavi s dvoje  nagrađenih eTwinnera: Milanom Hozmec iz Dječjeg vrtića Cipelica u kategoriji Citizenship s projektom Sustainable development objectives i Markom Brajkovićem iz Osnovne škole Lovas u kategoriji Yunus Emre Prize for Humanism and Intercultural Understanding s projektom Herit@ge Matters! 

Dobitnici Europskih nagrada u 2019. godini

 

 

Europske eTwinning nagrade 2018.

 

Europske eTwinning nagrade u 2018. godini dodijeljene su eTwinning projektima u tri dobne kategorije: 4-10, 11-15 i 16-19 godina te u kategoriji posebnih nagrada. 

 vizual eTwinning nagrada za 2018.

 

eTwinning projekt s hrvatskim partnerom pod nazivom Out of the Box #eTwCitizen16 osvojio je drugo mjesto u kategoriji učenika 12-15 godina. Čestitamo OŠ Lovas kao hrvatskom partneru u projektu!

 

Popis ostalih ovogodišnjih dobitnika pogledajte ovdje:

Dobitnici Europskih nagrada u 2018. godini