Godišnja eTwinning konferencija

Nacionalna organizacija za potporu svake godine organizira godišnju eTwinning konferenciju u svrhu promidžbe eTwinninga, razmjene iskustava među korisnicima i dodjele nacionalnih nagrada COMET najkvalitetnijim projektima u protekloj školskoj godini.

 

 

Torta za 10. godišnjicu eTwinninga

 

 

2022.

Nacionalna godišnja konferencija „Uključiva škola iz snova: eTwinning za digitalno obrazovanje“ održana je 22. i 23. studenoga 2022. godine u virtualnom formatu, te je okupila gotovo 400 odgojno-obrazovnih djelatnika. Konferenciju je organizirala Nacionalna organizacija za potporu eTwinningu koja djeluje u sklopu Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) kako bi prikazala eTwinningov doprinos u stvaranju ugodnog, održivog i uključivog obrazovnog okruženja za sve sudionike odgojno-obrazovnog procesa. Na konferenciji su dodijeljene COMET nagrade najboljim eTwinningovim projektima i nagrade za inovativno poučavanje (EITA), a profesorici Ivani Milković s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu dodijeljeno je priznanje eTwinning za buduće učitelje. U Europskoj godini mladih surađivali smo s inicijativama i mrežama: Eurodesk, Europass, Euroguidance i Eurydice.

2021.

Dvodnevna godišnja online eTwinningova konferencija “eTwinning i medijska pismenost: uključiva zajednica i inovativni IKT alati” otvorena je 4. studenoga 2021. Konferenciju je pratilo više od 300 sudionika, a održana je u virtualnom okruženju u organizaciji Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

2015. - 2020.

2020. godina - zaključci online eTwinning godišnje konferencije: Razvoj digitalnih kompetencija: eTwinning za inovativno i kreativno rješavanje izazova, u kojoj je sudjelovalo oko 300 sudionika iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Tijekom konferencije dodijeljene su i nacionalne nagrade COMET za školsku godinu 2019./2020.

 

2019. godina - priopćenje sa svečane eTwinning konferencijeeTwinning – za razvoj učitelja budućnosti, na kojoj je pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj dodijelila nagrade najboljim eTwinning projektima i na kojoj su dodijeljene nagrade Europska oznaka jezika za inovativne projekte u nastavi i učenju jezika.

 

2018. godina - priopćenje sa svečane eTwinning konferencije na kojoj je pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj dodijelila nagrade najboljim eTwinning projektima i video s eTwinning godišnje konferencije: Budućnost eTwinninga i kulturno nasljeđe u digitalno doba.

 

2017. godina - priopćenje sa svečane konferencije u povodu proslave 30 godina programa Erasmus.

 

2016. godina - priopćenje sa svečane eTwinning konferencije.

 

2015. godina - priopćenje sa svečane eTwinning konferencije na mrežnim stranicama Agencije i priopćenje objavljeno na mrežnim stranicama jedne od ustanova dobitnica nagrade COMET