eTwinningove škole

Oznaka eTwinningove škole

eTwinningove škole izvrsni su primjeri toga kako cijele škole mogu imati koristi od eTwinninga. Te škole aktivno promiču vrijednosti i pedagošku praksu eTwinninga, referentna su točka za svoju lokalnu zajednicu i predstavljaju model za druge škole.

 

eTwinningove škole - Slika 1

 

Smjer djelovanja svih eTwinningovih škola određuje dokument Misija eTwinningovih škola. Više o oznaci eTwinningovih škola pročitajte na poveznici Što je oznaka eTwinningove škole.

 

Niže na ovoj stranici pogledajte snimke webinara koje redovito organiziraju eTwinningovi ambasadori kako bi predstavili eTwinningove škole. Sadržaj ove stranice redovito se dopunjuje novim snimkama. 

 

Oznaka eTwinningove škole po godinama: 2019. - 2020. | 2020. - 2021.2021. - 2022.

Predstavljamo eTwinningove škole iz Hrvatske

Želite li doznati više o organizacijama iz Republike Hrvatske kojima je dodijeljena oznaka eTwinningove škole, pogledajte webinare iz serije "Predstavljamo eTwinngove škole" koje redovito organiziraju eTwinningovi ambasadori.

 

Osnovna škola Blage Zadre Vukovar i Srednja škola Marka Marulića Slatina

 

Osnovna škola Rajić i Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića, Sinj

 

Dječji vrtić "Dječji svijet", Varaždin, i Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas", Osijek

 

Ekonomsko-birotehnička škola, Slavonski Brod, i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, Zabok

 

OŠ Milana Langa Bregana i OŠ Barilović

 

Osnovna škola Brodarica, Šibenik, i Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, Ogulin

 

Dječji vrtić Matije Gupca, Zagreb, i Ekonomska škola braća Radić, Đakovo

 

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, i Gimnazija Metković

 

II. osnovna škola Čakovec i Elektrotehnička i prometna škola Osijek

 

OŠ Dr. Franje Tuđmana iz Brela, Gospodarska škola Varaždin i Gimnazija Velika Gorica.

 

OŠ Ivana Zajca Rijeka i I. gimnazija Osijek

 

III. gimnazija Zagreb

 

I. OŠ Varaždin i OŠ ''August Šenoa'', Osijek

 

 

2021. - 2022.

22. ožujka 2021. - Oznaku eTwinningove škole od danas nose 93 predškolske ustanove, osnovne i srednje škole iz Republike Hrvatske! Nakon dvodijelnog postupka prijave ukupno je 2935 škola dobilo oznaku eTwinningove škole za 2021. i 2022. godinu. Nagrađene su škole pioniri i prepoznati predvodnici u područjima kao što su digitalna praksa; praksa eSigurnosti; inovativni i kreativni pristupi pedagogiji; promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja te promicanje praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima.

 

Više pročitajte u objavi Oznaku eTwinningove škole od danas nose 93 odgojno-obrazovne ustanove iz Republike Hrvatske

2020. - 2021.

20. ožujka 2020. - U ožujku 2020. godine zaključen je treći natječaj za eTwinning škole te su ukupno 2.139 odgojno-obrazovne ustanove iz 44 eTwinning i eTwinning Plus zemlje članice dobile oznaku eTwinning škole. 

 

Oznaku eTwinning škole u Republici Hrvatskoj dobilo je 86 predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola koje su se istaknule kvalitetom integracije informacijsko-komunikacijskih tehnologija i međunarodne suradnje u svoj redovan rad te time dinamična, kreativna i inovativna zajednica eTwinning škola u trećoj generaciji bilježi dvostruko više odgojno-obrazovnih ustanova u odnosu na prošlogodišnjih 39.

 

Više pročitajte u objavi Udvostručen broj odgojno-obrazovnih ustanova s oznakom eTwinning škole.

2019. - 2020.

20. ožujka 2019. - U ožujku 2019. godine zaključen je drugi natječaj za eTwinning škole te su 1.004 odgojno-obrazovne ustanove iz 39 eTwinning i eTwinning Plus zemalja članica dobile oznaku eTwinning škole.

 

Po broju nagrađenih ustanova Hrvatska je s 39 nagrađenih ustanova u 2019. među top 10 zemalja. S više od 4200 projekata, 9613 nastavnika i 1811 odgojno-obrazovnih ustanova, te s ukupno 79 ustanova koje nose oznaku eTwinning škole, eTwinning zajednica u Republici Hrvatskoj nastavlja s trendom najbržeg rasta interesa za eTwinning u zajednici 39 zemalja koje sudjeluju u ovoj inicijativi. 

 

Više pročitajte u objavi Hrvatska eTwinning zajednica bogatija za 39 eTwinning škola.