eTwinningove škole

Oznaka eTwinningove škole

eTwinningove škole izvrsni su primjeri toga kako cijele škole mogu imati koristi od eTwinninga. Te škole aktivno promiču vrijednosti i pedagošku praksu eTwinninga, referentna su točka za svoju lokalnu zajednicu i predstavljaju model za druge škole.

 

eTwinningove škole - Slika 1

 

Smjer djelovanja svih eTwinningovih škola određuje dokument Misija eTwinningovih škola. Više o oznaci eTwinningovih škola pročitajte na poveznici Što je oznaka eTwinningove škole.

 

Na našem kanalu na YouTubeu pogledajte snimke webinara iz ciklusa "Predstavljamo eTwinningove škole" koje redovito organiziraju eTwinningovi ambasadori.

 

Nacionalna organizacija za potporu eTwinningu pripremila je upute za prijavu na natječaj i video snimku s uputom za učitavanje dokumenata u prijavnicu. 

 

Od ukupno 4485 nagrađenih odgojno-obrazovnih ustanova u zajednici eTwinning, u Hrvatskoj oznaku eTwinngove škole, od svibnja 2023. godine, ponosno nosi 182 odgojno-obrazovnih ustanova.

 

Oznaku eTwinningove škole od 22. ožujka 2021. nose 93 predškolske ustanove, osnovne i srednje škole iz Republike Hrvatske. Nakon dvodijelnog postupka prijave ukupno je 2935 škola dobilo oznaku eTwinningove škole za 2021. i 2022. godinu. Nagrađene su škole pioniri i prepoznati predvodnici u područjima kao što su digitalna praksa; praksa eSigurnosti; inovativni i kreativni pristupi pedagogiji; promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja te promicanje praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima.

Godinu ranije, u ožujku 2020. godine, oznaku eTwinning škole u Republici Hrvatskoj dobilo je 86 predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola.

eTwinningove škole 2024.-2025.

 

eTwinningove škole - Slika 2

 

Čestitamo svim školama koje su nagrađene oznakom eTwinngove škole 2024. -2025.!

 

eTwinning škole ključne su za uspjeh eTwinninga. Ove inkluzivne i inovativne obrazovne ustanove posvećene su zajedničkom vodstvu, suradnji i timskom radu te služe kao uzor drugim školama. S eTwinning School oznakom, eTwinning odaje priznanje posvećenosti i predanosti školama u kojima timovi učitelja i školskih voditelja rade zajedno kako bi slijedili temeljne vrijednosti misije eTwinning škole.

 

eTwinningove škole 2023.-2024

eTwinningove škole - Slika 3

 

Čestitamo svim timovima u 182 škole u Hrvatskoj koje su nagrađene oznakom eTwinngove škole! 

 

eTwinningove škole ključne su za uspjeh eTwinninga i služe kao putokaz svim ostalim školama koje mogu pokazati da njihove vrijednosti prate Misiju eTwinningovih škola.

eTwinningove škole 2020. - 2022.

Na ovoj interaktivnoj karti možete pronaći sve odgojno-obrazovne ustanove u Republici Hrvatskoj koje nose oznaku eTwinningove škole za razdoblje 2020. - 2021. godine te eTwinningove škole za razdoblje 2021. - 2022. godine: