Zlatna medalja za inovaciju mladim eTwinnericama iz Vukovara

Ema Stankoski Hrgović i Lara Šijanović, učenice 1. razreda Gimnazije Vukovar, osvojile su 8. lipnja 2021. zlatnu medalju za svoj projekt „Na Teslinoj viziji bežičnog – No wires no problem“ na najvećoj izložbi inovacija mladih u Republici Hrvatskoj i ovom dijelu Europe INOVA MLADI 2021.

 

Ema i Lara  aktivne su sudionice eTwinningovog projekta „Pristupačnost digitalne tehnologije osobama s posebnim potrebama“ koji je zajedno s kolegicom Sandom Šutalo iz Tehničke škole Karlovac pokrenula njihova mentorica Sanja Pavlović Šijanović, a u kojem uz njih aktivno sudjeluje još četvero nastavnika i tridesetak učenika.

 

Sudjelujući u projektu vukovarske su gimnazijalke stvorile vozila koja zahvaljujući tehnološkim rješenjima mogu koristiti i djeca s teškoćama u razvoju, što ih čini ravnopravnim i aktivnim sudionicima odgojno-obrazovnog procesa koji poštuje njihove potrebe, mogućnosti i sposobnosti. Ema i Lara su kombinacijom izravnih i virtualnih susreta te brojnim aktivnostima, kroz igru, učenje i stvaranje, kreirale mali vozni park od tri vozila daljinski upravljana putem Bluetooth glasovnog i manualnog upravljanja te putem NRF24L01 komunikacijskog modula i joysticka. Vozila su temeljena na Teslinoj razradi uređaja za bežični prijenos signala.

 

Zlatna medalja za inovaciju mladim eTwinnericama iz Vukovara - Slika

Na fotografiji: mlade inovatorice Ema Stankoski Hrgović i Lara Šijanović (snimila Sanja Pavlović Šijanović)

datum objave: 11.06.2021.