Međunarodni eTwinning projekt Family time u kojem su sudjelovale cijele obitelji

Privremeno zatvaranje škola zbog pandemije koronavirusa nije zaustavilo provedbu međunarodnog eTwinning projekta Family time u kojem sudjeluju učenici 3. razreda Područne škole Budimci Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač. Tijekom nastave na daljinu učiteljica Patricija Hercog s učenicima je provodila razne aktivnosti, istraživačku i projektnu nastavu u online okruženju, a učenici su kao i svi ostali kod kuće i u krugu obitelji obavljali zadane projektne aktivnosti.

"Učenicima sam jedanput tjedno zadavala i opisivala aktivnost koju je potrebno provesti, a oni su zajedno sa svojim obiteljima vrijedno radili te su svoje uratke slali kao povratnu informaciju u obliku fotografija, videouradaka ili pak prikaza u nekom od web alata koje smo usvojili tijekom školske godine u školskim klupama", opisala je učiteljica Patricija Hercog.

 

Radovi učenika

 

 

Djeca su s roditeljima izradila i poslala poruke ohrabrenja #ostanidoma (#stayhome), crtala i prikazivala kako provode vrijeme s obitelji u doba pandemije, snimala kratke videouratke o sportskim aktivnostima u domovima, pravila snjegovića sa članovima obitelji od snijega koji je sve iznenadio u ožujku. "Budući da je projekt počeo 14. veljače 2020., gotovo su sve aktivnosti provedene baš u razdoblju dok su djeca bila kod kuće. Malo je reći kako sam oduševljena njihovim radovima, ali i susretljivošću i suradnjom svih članova njihovih obitelji", rekla je učiteljica.

 

Radovi učenika

 

Uz ovaj projekt, učenici 3. razreda Područne škole Budimci uključeni su u 17 projekata na eTwinning platformi. Neki su provedeni u cijelosti, a nekoliko projekata dovršavaju: Ljepota različitosti, U zdravom tijelu zdrav duh, Pružimo djeci ruku ljubavi i Webučionica. Aktivnosti su se odvijale također tijekom nastave na daljinu, a svi projekti završavaju krajem ove školske godine.

 

 

****

Ovaj je članak nastao u sklopu AMPEU kampanje #ZajednoSmoJači.

datum početka: 03.06.2020.
datum objave: 03.06.2020.