Sudjelujte u oblikovanju Deklaracije sudionika programa Erasmus+!

Ove se godine slavi 30. godišnjica programa Erasmus+, jedne od najuspješnijih inicijativa Europske unije. U posljednjih 30 godina, program Erasmus+ omogućio je priliku za učenje, osposobljavanje, podučavanje, volontiranje ili stjecanje stručnog iskustva u inozemstvu za više od 9 milijuna Europljana.

Sada je vrijeme da proslavimo sva dosadašnja postignuća i zajedno poradimo na još većem uspjehu i dosegu programa Erasmus+ nakon 2020. godine. A uspjeti možemo samo ako udružimo snage. Pridružite nam se svojim idejama i prijedlozima.

Postanite dio ove uzbudljive inicijative! Proslijedite ovu poruku, proširite glas i zajedno s nama oblikujte budućnost programa Erasmus+!

Sudjelujte u oblikovanju Deklaracije sudionika programa Erasmus+! - Slika

 

Što je Deklaracija sudionika programa Erasmus+?
Konkretan skup prijedloga koji odražavaju viziju programa Erasmus+ u budućnosti, nakon 2020. godine. Ti će se prijedlozi predstaviti donositeljima odluka EU-a 30. studenoga 2017. u Briselu.

Na koga se odnosi ova Deklaracija?
Svi sudionici i korisnici programa Erasmus+ i njegovih prethodnika: mladi, studenti, odrasli polaznici, nastavnici, voditelji osposobljavanja, volonteri i osobe koje rade s mladima, kao i organizacije, uključujući škole, sveučilišta i druge ustanove za obrazovanje i osposobljavanje, tvrtke, organizacije koje rade s mladima te sportski klubovi i udruženja.

Kada i gdje će se održavati rasprave?
Erasmus+ Generation Meeting Point je prostor otvoren za razmjenu ideja o novom programu Erasmus+ koji će uslijediti nakon 2020. godine – prijavite se!

Online rasprave već su u tijeku, a 15. listopada 2017. godine započet će izrada Deklaracije programa Erasmus+. Rasprave će se usredotočiti na 6 ključnih tema odabranih na temelju povratnih informacija iz provedene evaluacije programa Erasmus+ i rasprava održanih u Europskom parlamentu 13. lipnja ove godine:

  • Društveni izazovi
  • Razlike u vještinama
  • Građanski angažman
  • Društveno uključivanje
  • Globalna dimenzija
  • Pojednostavljenje

Prijavite se ovdje i pridružite se online raspravama!

 

Tko će moderirati online rasprave? Svaka zemlja koja sudjeluje u programu Erasmus+ imenovala je jednu osobu voditeljem/voditeljicom rasprave i dodijelila mu/joj ulogu moderatora za jednu od 6 ključnih tema. Te će osobe biti zadužene za moderiranje mrežnih rasprava, prikupljanje podataka te izradu i predstavljanje Deklaracije sudionika programa Erasmus+.

 

datum početka: 15.10.2017.
datum objave: 05.10.2017.