Europske eTwinning nagrade 2021.

Među 870 projekata prijavljenih za prestižnu Europsku eTwinning nagradu 2021. ukupno je odabrano 13 projekta – osam projekata u četiri dobne kategorije te pet projekata u posebnim kategorijama. Veliko je to priznanje etwinnerima za izvanredan trud u uvođenju inovacija u europske učionice.

 

Osobito smo ponosni što su među nagrađenima i dvije hrvatske učiteljice! Danica Barišić iz I. osnovne škole Bjelovar autorica je pobjedničkog projekta "Animal Friends in an Animal-Friendly World" u kategoriji 7-11 godina u kojem je sudjelovalo ukupno 13 škola iz Hrvatske, Grčke, Turske, Ukrajine, Italije i Rumunjske. U posebnoj kategoriji „Peyo Yavorov“ za projekt koji potiče ljubav prema čitanju kod mladih nagrađena je Željka Jovanovac iz Osnovne škole Dalj za projekt "The Champion of the World" u kojem je sudjelovalo 12 škola iz Hrvatske, Turske, Rumunjske, Azerbajdžana i Ukrajine.

 

Podsjetimo, prijava eTwinning projekata za Europsku nagradu počinje u jesen za projekte provedene u protekloj školskoj godini. U natjecanju mogu sudjelovati jedino projekti koji su osvojili europsku oznaku kvalitete, a prijave za Europsku nagradu ocjenjuju se po istim uvjetima i kriterijima koji vrijede za nacionalne oznake kvalitete.

 

Na poveznici možete pronaći više informacija o svim dobitnicima Europske eTwinning nagrade 2021.

 

Na snimci možete pogledati posebno izdanje "Kave s eTwinning ambasadorima", na kojoj su 8. ožujka 2021. Nataša Ljubić Klemše i Tomislav Pavlović ugostili dobitnice Europske eTwinning nagrade 2021. Danicu Barišić i Željku Jovanovac, te doznati više o njihovim nagrađenim projektima:

 

 

 

Europske eTwinning nagrade 2021. - Slika

 

datum objave: 18.02.2021.