HOME / Obavijesti /
Održan trening eTwinning ambasadora Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Održan trening eTwinning ambasadora Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Od 1. do 3. veljače 2018. na Plitvičkim jezerima održao se međunarodni trening eTwinning ambasadora. Treningu je prisustvovalo 24 ambasadora Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske te 5 djelatnika nacionalnih službi za podršku eTwinningu.

Tijekom treninga održana su predstavljanja ambasadora u svrhu umrežavanja i razmjene dobre prakse te paralelne radionice o mogućnostima eTwinning Livea, TwinSpacea, često postavljanim pitanjima korisnika na eTwinningu, web alatima za suradnju i obrnutoj učionici na eTwinningu.

Radionice o obrnutoj učionici i web alatima za suradnju na eTwinningu vodile su eTwinning ambasadorice Arjana Blažić i Nataša Ljubić Klemše. Na radionici o web alatima sudionici su predstavili neke od njima omiljenih web alata koje svakodnevno koriste u nastavi (Adobe Spark, Spiral, Google prezentacije, Story Jumper i Sway) te time uspješno razmijenili znanja i iskustva.

U drugom dijelu programa, ambasadori su se prema područjima rada podijelili u manje skupine te razvili četiri projektna kompleta iz područja prirodnih znanosti i matematike, građanskog odgoja i obrazovanja, zaštite okoliša i održivog razvoja te kulturne baštine, središnje europske teme u 2018. godini. Svrha projektnih kompleta je pružanje podrške manje iskusnim korisnicima eTwinninga koji ove komplete mogu slobodno koristiti za provedbu vlastitih projekata u nastavi, slijedeći jednostavno opisane korake za provedbu i konkretne preporuke autora. Projektni kompleti objavljeni su na ovoj poveznici.

Plan rada moguće je pogledati ovdje, a u nastavku su i fotografije s događanja.

 

 

 

 

datum objave: 08.02.2018.