HOME / Natječaji /
eTwinning natječaj za učenike

eTwinning natječaj za učenike

Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavljuje natječaj za učenike pod nazivom „Učenički eTwinning ambasadori ”. 

Cilj je ovog natječaja odabrati učenika ili učenicu koji će po uzoru na eTwinning ambasadore surađivati s Nacionalnom službom za podršku eTwinningu te promicati eTwinning i poštivanje različitosti među vršnjacima (kolegama u školi/razredu).

Natječajem će biti  odabran jedan učenik ambasador čiji uradak najbolje pokazuju što za njega znači pojam inkluzije u školi i kako on kao tinejdžer može doprinijeti promicanju inkluzije sudjelovanjem u eTwinning projektima. Prijaviti se mogu svi učenici koji su u školskoj godini 2017./18. upisali 2. i 3. razred srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Prijava nije formalno prihvatljiva ukoliko škola koju prijavitelj pohađa nema nijednog zaposlenika registriranog na eTwinning portalu.

Prijave su individualne. Na natječaj se ne može prijaviti cijeli razred ili cijela škola. Broj prijavitelja iz iste škole nije ograničen.

Učitelje i nastavnike pozivamo da potaknu učenike na sudjelovanje u ovom natječaju, te da im pomognu u osmišljavanju i oblikovanju rada (uloga mentora). Mentor može preporučiti samo jednog učenika za prijavu na natječaj te prijava treba sadržavati njegovu preporuku.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 18. listopada 2017. godine.

Prijava se sastoji od digitalnog uratka i osobnih kontakata učenika. Digitalni uradak može biti prezentacija, poster, videozapis, fotografija, digitalna priča, strip ili drugi uradak izrađen pomoću web 2.0 alata (Glogster, Prezi, Animoto, GoAnimate, MixBook, Kizoa i slično). U svojim radovima učenici trebaju istaknuti eTwinning logo dostupan putem poveznice: https://goo.gl/GwRgBy.

Učenici su pozvani osmisliti uradak na jednu ili više sljedećih podtema:

  • Što za tebe znači inkluzija u školi/razredu? Na koji način eTwinning projekti povećavaju uključenost svih učenika u proces učenja?
  • Što po tebi podrazumijeva poštivanje različitosti? Kako se ono odražava u eTwinning projektima?
  • Na koji način je eTwinning tebi osobno pomogao u razumijevanju drugih kultura?
  • Što bi izdvojio/la kao poseban doprinos eTwinninga u uključivanju učenika koji su na bilo koji način različiti od većine?
  • Na koji način eTwinning, po tvom mišljenju, suzbija diskriminaciju učenika različite kulture, rase, religije, spolne orijentacije, uzrasta i sl.?

Radi se o prijedlozima te su dobrodošli i radovi na druge podteme.

Pobjednik natječaja ostvarit će ulogu učenika ambasadora u razdoblju od studenoga 2017. godine do kraja 2018. godine, a osim njegove posebne uloge za područje Hrvatske, ostvarit će pravo na putovanje na godišnju međunarodnu eTwinning konferenciju u listopadu 2018. godine u pratnji svog nastavnika.

Detaljne informacije dostupne su u Pravilniku nacionalnog eTwinning natječaja za učenike koji je sastavni dio ovog natječaja.

 

 

Pravilnik nacionalnog eTwinning natječaja za učenike i Privitak  1: Obrazac za suglasnost roditelja/skrbnika nalaze se ovdje.

 

 

datum otvaranja: 25.09.2017.
datum zatvaranja: 18.10.2017.
otvoren: Ne
datum objave: 25.09.2017.