HOME / Natječaji /
Natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2016./2017.

Natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2016./2017.

Agencija za mobilnost i programe EU (Agencija) raspisuje natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2016./2017. Cilj raspisivanja natječaja je promidžba aktivnosti eTwinning i programa Erasmus+, potpora registriranim korisnicima iz Republike Hrvatske i odavanje priznanja za uspješan rad na eTwinning projektima.

Natječaj je otvoren svim eTwinnerima koji su tijekom školske godine 2016./2017. sudjelovali u najmanje jednom eTwinning projektu.

Uložili ste puno rada i truda u eTwinning projekt? Ponosni ste na rezultate svojih učenika? Onda je ovo prava prilika da Vam se dodijeli zasluženo priznanje. Sve što trebate učiniti je ispuniti prijavni obrazac u nastavku i objaviti projektne datoteke Vašeg TwinSpacea (upute možete pogledati na poveznici https://www.etwinning.hr/cms_files/2017/08/1502963435_ts-objava-stranice.pdf).

Savjetujemo Vam da što veći broj sadržaja otvorite za javnost, odnosno omogućite javno pregledavanje kako bi ocjenjivač imao mogućnost uvida u Vaš rad na projektu. Napominjemo da Agencija nema pravo uvida u privatni TwinSpace.

 

Dana 27. studenoga 2017. godine u Zagrebu, u sklopu svečane konferencije u povodu proslave 30 godina programa Erasmus, objavit će se pobjednici kojima će biti uručena priznanja i vrijedne nagrade. Nagrade će se dodjeljivati u 5 kategorija:

 

 1. Predškolski odgoj i obrazovanje
 2. Niži razredi osnovne škole
 3. Viši razredi osnovne škole
 4. Gimnazije
 5. Strukovne i umjetničke škole

 

Natječaj je otvoren od 13. do 29. listopada 2017. godine.

Preduvjeti:

 • Formalno su valjani jedino projekti realizirani u školskoj godini 2016./2017.
 • Formalno su valjani zatvoreni projekti ili projekti koji su trenutno u završnoj fazi.
 • Formalno su valjani projekti u kojima sudjeluju učenici.
 • Formalno su valjani projekti koji ispunjavaju kriterije za dodjelu Nacionalne oznake kvalitete (ocjenjivanje za dodjelu nacionalne oznake provodi se istovremeno s ocjenjivanjem u sklopu ovog natječaja).

 

Pravila natječaja:

Na natječaj se prijavljujete ispunjavanjem prijavnog obrasca putem poveznice: http://bit.ly/2g1zAfz.

Prije ispunjavanja prijavnog obrasca, pročitajte PRAVILNIK natječaja.


Ista se osoba može prijaviti za najviše dvije kategorije s najviše jednim projektom po pojedinoj kategoriji.

Ocjenjivanje prijava vrši se prema sljedećim kriterijima:

 • Pedagoške inovacije i kreativnost
 • Integracija projekta u kurikulum
 • Komunikacija i razmjena među partnerskim školama
 • Suradnja među partnerskim školama
 • Kreativna uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije
 • Rezultati, učinak i dokumentiranje projekta.

Sve prijave koje zadovoljavaju kriterije formalne valjanosti bit će ocijenjene na temelju kvalitete. Svakoj prijavi može biti dodijeljeno najviše 35 bodova za kvalitetu. Dodatnih 5 bodova dodjeljuje se prijaviteljima koji prethodno nisu osvojili nacionalnu nagradu. Najbolje rangirani projekti osvojit će nagradu u svojoj kategoriji. Napominjemo da se kvaliteta ne ocjenjuje samo putem prijavnog obrasca, nego se u obzir uzimaju i svi materijali dostupni na platformi TwinSpace. Ovdje možete pronaći obrazac koji će se koristiti za evaluaciju prijava.

 

Nagrade: Pobjednicima osiguravamo sudjelovanje na eTwinning mobilnosti, tj. konferenciji, seminaru ili radionici u inozemstvu tijekom 2018. godine.

 

Rok za prijavu: 29. listopada 2017. godine

datum otvaranja: 13.10.2017.
datum zatvaranja: 29.10.2017.
otvoren: Ne
datum objave: 13.10.2017.