Natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2017./2018.

Agencija za mobilnost i programe EU (Agencija) raspisuje natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2017./2018. Cilj raspisivanja natječaja je promidžba aktivnosti eTwinning i programa Erasmus+, potpora registriranim korisnicima iz Republike Hrvatske i odavanje priznanja za uspješan rad na eTwinning projektima.

Natječaj je otvoren svim eTwinnerima koji su tijekom školske godine 2017./2018. sudjelovali u najmanje jednom eTwinning projektu.

Uložili ste puno rada i truda u eTwinning projekt? Ponosni ste na rezultate svojih učenika? Onda je ovo prava prilika da Vam se dodijeli zasluženo priznanje. Sve što trebate učiniti je ispuniti prijavni obrazac u nastavku i objaviti projektne datoteke Vašeg TwinSpacea. Upute su dostupne putem poveznice..

Savjetujemo Vam da što veći broj sadržaja otvorite za javnost, odnosno omogućite javno pregledavanje kako bi ocjenjivač imao mogućnost uvida u Vaš rad na projektu. Napominjemo da Agencija nema pravo uvida u privatni TwinSpace.

Dana 16. studenoga 2018. godine u Zagrebu, u sklopu godišnje eTwinning konferencije, bit će objavljeni pobjednici Natječaja kojima će biti uručena priznanja i vrijedne nagrade. Nagrade će biti dodijeljene u 5 kategorija:

 

 1. Predškolski odgoj i obrazovanje
 2. Niži razredi osnovne škole
 3. Viši razredi osnovne škole
 4. Gimnazije
 5. Strukovne i umjetničke škole

 

Natječaj je otvoren od 24. listopada do 7. studenoga 2018. godine.

 

Preduvjeti:

 • Formalno su valjani jedino projekti realizirani u školskoj godini 2017./2018.
 • Formalno su valjani zatvoreni projekti ili projekti koji su trenutačno u završnoj fazi.
 • Formalno su valjani projekti u kojima sudjeluju učenici.
 • Formalno su valjani projekti koji ispunjavaju kriterije za dodjelu Nacionalne oznake kvalitete (ocjenjivanje za dodjelu nacionalne oznake provodi se istovremeno s ocjenjivanjem u sklopu ovog natječaja).

 

Pravila natječaja:

Na natječaj se prijavljujete ispunjavanjem prijavnog obrasca dostupnog putem poveznice.

 

 

Prije ispunjavanja prijavnog obrasca, molimo pročitajte PRAVILNIK natječaja koji čini sastavni dio natječajne dokumentacije.

 

 • Ista se osoba može prijaviti za najviše dvije kategorije s najviše jednim projektom po pojedinoj kategoriji.
 • Ocjenjivanje prijava vrši se prema sljedećim kriterijima:
 1. Pedagoške inovacije i kreativnost
 2. Integracija projekta u kurikulum
 3. Komunikacija i razmjena među partnerskim školama
 4. Suradnja među partnerskim školama
 5. Kreativna uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije
 6. Rezultati, učinak i dokumentiranje projekta.

 

 • Sve prijave koje zadovoljavaju kriterije formalne valjanosti bit će ocijenjene na temelju kvalitete. Svakoj prijavi može biti dodijeljeno najviše 35 bodova za kvalitetu. Dodatnih 5 bodova dodjeljuje se prijaviteljima koji prethodno nisu osvojili nacionalnu nagradu. Najbolje rangirani projekti osvojit će nagradu u svojoj kategoriji. Napominjemo da se kvaliteta ne ocjenjuje samo putem prijavnog obrasca, nego se u obzir uzimaju i svi materijali dostupni na platformi TwinSpace. Ovdje možete pronaći obrazac koji će se koristiti za evaluaciju prijava.

 

Nagrade: Pobjednicima osiguravamo sudjelovanje na eTwinning mobilnosti, tj. konferenciji, seminaru ili radionici u inozemstvu tijekom 2019. godine.

 

Rok za prijavu: 7. studenoga 2018. godine

 

datum otvaranja: 24.10.2018.
datum zatvaranja: 07.11.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 24.10.2018.