Natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2019./2020.

Nacionalna služba za podršku eTwinningu Hrvatska, koja djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe EU, raspisuje natječaj za dodjelu nagrada COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2019./2020. Cilj raspisivanja natječaja je promidžba aktivnosti eTwinninga i programa Erasmus+, potpora registriranim korisnicima iz Republike Hrvatske i odavanje priznanja za uspješan rad na vođenju eTwinning projekata nagrađivanjem najboljih eTwinning projekata u školskoj godini 2019./2020. u pet kategorija.

 

Uložili ste puno rada i truda u Vaš eTwinning projekt i smatrate da ste ga uspješno vodili? Ponosni ste na rezultate svojih učenika i kolega? Onda je ovo prava prilika da Vam se dodijeli zasluženo priznanje. Sve što trebate učiniti je ispuniti prijavni obrazac u nastavku i objaviti projektne datoteke Vašeg TwinSpacea. Upute su dostupne putem poveznice https://www.etwinning.hr/cms_files/2017/08/1502963435_ts-objava-stranice.pdf.

 

Natječaj je otvoren svim eTwinnerima koji su tijekom školske godine 2019./2020. pokrenuli i vodili najmanje jedan eTwinning projekt. Natječaj nije otvoren partnerima na pojedinome  projektu, već isključivo djelatnicima koji su pokrenuli eTwinning projekt. Prijave se primaju u razdoblju od 14. do 20. listopada 2020. godine na ovoj poveznici. Nagrađeni osnivači projekata bit će zamoljeni prirediti kratak video uradak (trajanje između jedne i dvije minute) na temu prijavljenog projekta najkasnije do 3. studenoga 2020. godine, a sa svrhom predstavljanja istih u sklopu godišnje eTwinning konferencije. 

 

 

Ista se osoba može prijaviti isključivo s jednim projektom i u jednoj natječajnoj kategoriji.

 

Kriteriji formalne prihvatljivosti prijava:

 • prijavitelj je član eTwinninga i projekt je prijavljen putem platforme eTwinning
 • prijavitelj je osnivač projekta (founder)
 • projekt je realiziran u školskoj godini 2019./2020.
 • projekt je trenutačno zatvoren ili u završnoj fazi
 • u projektu sudjeluju učenici
 • projektu je dodijeljena Nacionalna oznaka kvalitete.

 

Pravila natječaja:

 

Prije ispunjavanja prijavnog obrasca, molimo pročitajte PRAVILNIK natječaja koji čini sastavni dio natječajne dokumentacije.

 

 

Nagrade se dodjeljuju u 5 kategorija:

 

 1. predškolski odgoj i obrazovanje
 2. niži razredi osnovne škole
 3. viši razredi osnovne škole
 4. gimnazije
 5. strukovne i umjetničke škole.

 

Prijave se ocjenjuju prema sljedećim kriterijima:

 

 1. pedagoške inovacije i kreativnost
 2. integracija projekta u kurikulum
 3. suradnja među partnerskim školama
 4. kreativna uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije
 5. rezultati, učinak i dokumentiranje projekta

 

Sve prijave koje zadovoljavaju kriterije formalne prihvatljivosti  proći će proces ocjene kvalitete. Svakoj prijavi za kvalitetu može biti dodijeljeno najviše 30 bodova. Najbolje rangirani projekti osvojit će nagradu u svojoj kategoriji. Pri ocjeni kvalitete u obzir se uzimaju svi materijali dostupni na platformi TwinSpace. Savjetujemo Vam da što veći broj sadržaja otvorite za javnost, odnosno omogućite javno pregledavanje, kako bi ocjenjivač imao mogućnost uvida u Vaš projektni rad. Ovdje možete pronaći obrazac koji će se koristiti za evaluaciju prijava.

 

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije 11. studenoga na mrežnim stranicama Nacionalne službe za podršku eTwinningu Hrvatska (www.etwinning.hr) i Agencije za mobilnost i programe Europske unije (www.mobilnost.hr).

 

Pobjednici Natječaja bit će proglašeni 11. studenoga 2020. godine u sklopu godišnje eTwinning konferencije.

 

Nagrade: Pobjednicima tijekom 2021. godine osiguravamo sudjelovanje na eTwinning mobilnosti (konferenciji, seminaru ili radionici u inozemstvu) ili online događanju u organizaciji Središnje službe za podršku eTwinningu .

 

Rok za prijavu: 20. listopada 2020. godine

datum otvaranja: 14.10.2020.
datum zatvaranja: 20.10.2020.
otvoren: Ne
datum objave: 14.10.2020.