eTwinning konferencija 2020.: Razvoj digitalnih kompetencija: eTwinning za inovativno i kreativno rješavanje izazova

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na godišnju eTwinning konferenciju koja će se održati online 11. studenoga 2020. godine. Ovogodišnjom konferencijom na temu Razvoj digitalnih kompetencija: eTwinning za inovativno i kreativno rješavanje izazova želimo ukazati na važnost eTwinninga u razdoblju kad  sve veći broj nastavnica i nastavnika traži nova, digitalna rješenja za nove izazove današnjice. Konferencija je namijenjena početnicima u eTwinningu te odgojno-obrazovnim djelatnicima bez prethodnoga iskustva u eTwinningu.

 

U uvodnome dijelu bit će predstavljen eTwinning, načini korištenja platforme te njegov doprinos u odgojno-obrazovnim ustanovama. Moderator Domagoj Morić razgovarat će s učenicima ambasadorima i njihovim mentoricama na temu koliko je digitalno obrazovanje i korištenje eTwinninga pridonijelo uspješnosti nastavnog procesa za vrijeme provođenja nastave na daljinu. Nakon razgovora uslijedit će svečana dodjela nacionalnih nagrada  COMET koja se dodjeljuje najboljim eTwinning projektima u školskoj godini 2019./2020., a bit će popraćena kratkim video uradcima dobitnika nagrade.

 

Nakon tri predavanja na temu kombiniranog učenja, kombinirane mobilnosti te digitalne suradnje, održat će se  radionice na kojima će se polaznici upoznati s osnovama i mogućnostima eTwinning platforme. U izvedbi radionica sudjeluju eTwinning i Erasmus+ ambasadori – iskusni odgojno-obrazovni djelatnici s dugogodišnjim iskustvom u aktivnostima eTwinninga i provedbi Erasmus+ projekata.

 

Program konferencije nalazi se u privitku. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju putem adrese elektroničke pošte etwinning@mobilnost.hr.

 

Ovdje je dostupan prijavni obrazac za odgojno-obrazovne ustanove. Djelatnike osnovnih i srednjih škola ćemo po odabiru obavijestiti kako biste se registrirali u sustav EMA, a djelatnicima predškolskih ustanova registraciju potvrditi elektroničkom poštom, zajedno s rasporedom sudjelovanja u radionicama. S obzirom na specifični format konferencije, koji uključuje praktični dio, obvezni ste se prilikom registracije prijaviti na eTwinning platformu: www.etwinning.net. Proces registracije otvoren je do 30. listopada 2020. godine. Konferencija će okupiti oko 300 sudionika. U registracijskome obrascu jedna osoba prijavljuje najviše dvoje predstavnika iz iste odgojno-obrazovne ustanove.

 

Veselimo se Vašem odazivu!

 

S poštovanjem,

 

Nacionalna služba za podršku eTwinningu Hrvatska

datum objave: 21.10.2020.