eTwinningova tema 2022. godine - naša lijepa, održiva, zajednička budućnost: škole i novi europski Bauhaus

Ove godine eTwinning poziva učitelje i učenike da preispitaju svoje škole i razmisle o elementima koji njihovo okruženje za učenje čine lijepim i održivim. Pandemija bolesti COVID-19 postavila nam je mnoge izazove, a neki od njih pretvorili su se u inspirativne prilike. Mnogi sektori – među ostalima rad, kultura i sport – bili su prisiljeni potpuno se promijeniti i promijeniti svoj način funkcioniranja. Zbog zatvaranja škola obrazovanje je među sektorima koji su najviše stradali. Zato su učitelji članovi eTwinninga pozvani da zajedno s učenicima razmisle o svojoj školi u „novom normalnom” u kojem će kombinirano učenje  igrati glavnu ulogu. Kombinirano učenje opisuje situacije u kojima škola, nastavnik ili učenik upotrebljavaju više različitih pristupa procesu učenja, što, među ostalim, uključuje fizički prostor, formate i sredstva: na licu mjesta, na mreži, u učionici, na otvorenom itd.

 

Vizija „škole iz snova” bit će izgrađena na vrijednostima uključenosti, ljepote i održivosti. Učitelji i učenici pozvani su da pronađu ljepotu u svom okruženju za učenje, na svakoj razini ili pri svakom kapacitetu i uzdignu je do najvećeg potencijala. Lijepe i inkluzivne škole osmišljene su tako da uključe učenike iz svih kultura, iz siromašnih sredina, različitih seksualnih orijentacija i rodnog identiteta ili one s invaliditetom. Održive škole funkcionalne su i pristupačne, utjelovljuju ekološke prakse i stvaraju uvjete za obrazovanje ekološki svjesnih građana.

 

Više informacija: Tema eTwinninga za 2022. godinu: naša lijepa, održiva, zajednička budućnost: škole i novi europski Bauhaus

 

eTwinningova tema 2022. godine - naša lijepa, održiva, zajednička budućnost: škole i novi europski Bauhaus - Slika 1

datum objave: 28.01.2022.