Europska platforma za školsko obrazovanje – novosti i upute

Kako bismo našim eTwinnerima olakšali prelazak i snalaženje na prvoj verziji Europske platforme za školsko obrazovanje, koja je odnedavno novi dom eTwinninga na adresi https://school-education.ec.europa.eu, hrvatska organizacija za potporu eTwinningu pripremila je kratke upute za funkcionalnosti koje su u ovoj fazi dostupne:

 

 

 

Također napominjemo da je registracija novih korisnika i eTwinning projekata od sada moguća samo na novoj platformi.

 

Ujedno vas pozivamo da posjetite i istražite novu platformu imajući na umu kako je riječ o prvoj verziji te da su mnoge funkcionalnosti još u razvoju i njihova se dostupnost očekuje u sljedećim mjesecima. Postojeći eTwinning portal bit će otvoren do 15. rujna 2022. i dotad će biti dostupne pojedine funkcije eTwinning Livea, postojeći eTwinning projekti i grupe te novosti, članci, projektni kompleti i ostali sadržaj na 33 jezika.

 

Integracija sadržaja School Education Gatewaya u novu platformu provest će se u kasnijoj fazi i slijedom toga većina sadržaja i funkcionalnosti do daljnjega će biti dostupna na postojećoj platformi – sadržaj na 29 jezika i Erasmus+ alati, uključujući katalog tečajeva i pretraživanje partnera za mogućnosti mobilnosti i strateška partnerstva.

 

Radi lakšeg prelaska na novu platformu Središnja služba za potporu eTwinningu pripremila je Pitanja i odgovore (ažurirano 4. srpnja), dokument na engleskom jeziku koji pokriva najčešće situacije i uobičajene aktivnosti, uz tumačenje koje se promjene kada mogu očekivati. S obzirom na to da je za pristup novoj platformi potreban EU login, na raspolaganju su vam i detaljne upute za njegovo kreiranje: EU Login tutorial.

 

Europska platforma za školsko obrazovanje – novosti i upute - Slika

datum objave: 12.07.2022.