Konferencija Zajedno smo jači

Online konferencija "Zajedno smo jači" posvećena je završetku programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti na kraju posljednje godine provedbe tih programa. Svrha je konferencije podizanje svijesti o programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, predstavljanje rezultata i utjecaja programa od početka njegove provedbe u Republici Hrvatskoj 2014. do danas, ali i nadahnuće potencijalnih korisnika za sudjelovanje u budućoj generaciji programa na području obrazovanja, osposobljavanja i mladih. Virtualna konferencija održat će se 16. prosinca 2020. od 10 do 13 sati.

 

Konferencija je ujedno i središnji događaj istoimene kampanje koju je AMPEU pokrenula u proljeće ove godine vjerujući da pozitivne priče o ljudskoj solidarnosti i kreativnosti mogu inspirirati pojedince i organizacije na nova odvažna djela. Kampanjom #ZajednoSmoJači AMPEU odaje priznanje svim svojim korisnicima koji su znanja i vještine stjecane kroz programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti iskoristili za opće dobro u doba krize.

 

Sudionici će iz prve ruke od korisnika doznati više o tome kako ovi programi pozitivno utječu na pojedince te posljedično unose pozitivne promjene i mijenjaju društvo nabolje. AMPEU će predstaviti rezultate provedbe programa te najaviti novu generaciju programa od 2021. do 2027. godine.

Konferenciju će biti moguće pratiti uživo putem streama na Facebook stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Za sudjelovanje na online konferenciji „Zajedno smo jači“ potrebno se registrirati putem elektroničkog obrasca do 14. prosinca odnosno do popunjavanja raspoloživih mjesta: Registracija sudionika na online konferenciju Zajedno smo jači.

 

U nastavku pročitajte kratko predstavljanje govornika na konferenciji:

 

Andreja Sedlar: ERASMUSOVCI OD MALIH NOGU | Erasmus+ u području odgoja i općeg obrazovanja

 

Konferencija Zajedno smo jači - Slika 1

 

Moje ime je Andreja Sedlar, magistra sam ranog i predškolskog odgoja i radim u Dječjem vrtiću Varaždin. Zapravo, odgojna skupina kojoj pripadam su „Leptirići“. Sigurno spadam među najstarije Erasmusovce, ali su zato moji Leptirići među najmlađima! Erasmus sam otkrila 2013. godine i ostajem u njemu doživotno! Moja Erasmus putovanja su mi donijela ne samo priliku učenja na atraktivnim destinacijama, već i pomogla stvaranju prijateljstava. Erasmus mi je otvorio potpuno nove profesionalne vidike, osigurao nove profesionalne uloge i ponosna sam na svoju podržavajuću Erasmus zajednicu.

 

Gordana Mofardin: STRUKOVNJACI U AKCIJI | Erasmus+ u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

 

Konferencija Zajedno smo jači - Slika 2

 

Zovem se Gordana Mofardin i u Tehničkoj školi Pula zaposlena sam kao nastavnica hrvatskog jezika i etike. U školi radim osam godina, a 12 godina radila sam kao lektor i novinar u regionalnom listu Glas Istre. Upravo mi je taj rad pomogao da se vrlo dobro snađem kao koordinator Erasmusovog projekta 3D for Vet. Mogu naglasiti da mi je ovaj projekt otvorio neke nove vidike te da sam kroz projekt stekla nova iskustva, vještine, upoznala nove ljude i kulture. Kao nastavniku mi je izuzetno zanimljivo bilo upoznati načine školovanja u zemljama partnerima, a svoje znanje mogu nakon svega koristiti i u svom radu. U školi sam zadužena za  koordiniranje projekata na školskoj, županijskoj i državnoj razini i iskreno se nadam da će ovakvih projekata biti još, jer mogu samo još jednom ponoviti da je to bilo prekrasno iskustvo za mene, ali i moje učenike.

 

Daniela Drandić: ERASMUSOVO CJELOŽIVOTNO ĐAČKO DOBA | Erasmus+ u obrazovanju odraslih

 

Konferencija Zajedno smo jači - Slika 3

 

Daniela Drandić voditeljica je programa Reproduktivna prava u udruzi Roda od 2011. godine, od kada neumorno radi na poboljšanju uvjeta u rodilištima u Hrvatskoj, ali i na podizanju kvalitete edukacija za trudnice i njihove obitelji. Prvi je put sudjelovala u Erasmus+ projektu (koji je napisala i vodila) 2017. godine, i od tada nagovara kolegice iz Hrvatske i cijele Europe da ozbiljno razmisle o ovom programu koji nije, kao što mnogi misle, "samo za studente", nego pruža velike i važne mogućnosti za obrazovanje odraslih, umrežavanje i rast organizacija.

 

Rebeka Dajak: STUDIRANJE BEZ GRANICA UZ POGLED PREKO VIZIRA | Erasmus+ u visokom obrazovanju

 

Konferencija Zajedno smo jači - Slika 4

 

Zovem se Rebeka Dajak, apsolventica sam portugalskog jezika i književnosti i pedagogije te sam ove godine napokon imala priliku proživjeti semestar života. Iako neuobičajeno doba za putovanje, pokazalo se izvrsnim za usvajanje neočekivanih vještina i znanja, Lisabon mi je svojom pozitivnom energijom uspio pružiti nezamjenjivo iskustvo u kojem ću zauvijek nositi predivna sjećanja na ljude, mjesta, hranu i cijelu kulturu, i to ne samo portugalsku. 

Odvažite se i zakoračite u avanturu zvanu Erasmus jer do sada nisam upoznala osobu koja nije rekla da mu je odlazak na Erasmus najbolja odluka u životu!

 

Matej Matić

 

Konferencija Zajedno smo jači - Slika 5

 

Zovem se Matej Matić, završio sam studij Međunarodnih odnosa i kooperacije na Sveučilištu u Macerati (IT). Prvi kontakt s programom Erasmus bio je tijekom studentskih dana kada sam se priključio lokalnoj sekciji ESN-a Italia, a potom sam sudjelovao na studentskoj razmjeni u trajanju od dva semestra u Poljskoj. Po povratku u Hrvatsku počeo sam volontirati u udruzi mladih "Mladi u EU" u kojoj sam trenutno zaposlen već 4 godine. U udruzi sam zadužen za međunarodnu suradnju, prijavu i provedbu Erasmus+ i projekata financiranih programom Europske snage solidarnosti, te sam zadužen za informiranje mladih u sklopu Eurodesk mreže.

 

Ramona Rafajec i Tihana Pandl: EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI | Erasmusov mlađi brat

 

Konferencija Zajedno smo jači - Slika 6

 

Moje ime je Ramona Rafajec, završila sam prvostupnički studij sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a potom se dodatno educirala za pisanje i provedbu nacionalnih i EU projekata, za rad s mladima, volonterima i ranjivim skupinama. Polazila sam razne treninge neformalnog i informalnog obrazovanja, treninge za edukatore u području ljudskih prava, osnovni seminar medijacije, te sam završila edukaciju za certificiranu mindfulness trenericu.

Unutar EVS i ESS programa, od 2016. godine uključena sam kao supervizorica i koordinatorica dugoročnih individualnih volonterskih projekata i od ove godine u projekt zaposlenja.

 

 

Konferencija Zajedno smo jači - Slika 7

 

Tihana Pandl, magistra sociologije i prvostupnica komunikologije. Zaposlena u NGO sektoru od 2013. godine i od samih početaka uključena u rad s mladima smanjenih mogućnosti.

Dodatno se educirala za područje međunarodnih ljudskih potencijala i projektni menadžement. Erasmus plus iskustveno je prošla i sama sudjelujući i organizirajući treninge, razmjene mladih.

Volonterski programi su naš Centar unaprijedili, proširili horizonte, ideje, usluge, opseg korisnika i iskustvo svih članova tima te mladih sudionika. Sretna sam što mogu biti dio ovako velike priče. 

datum objave: 10.12.2020.