Otvorene prijave za virtualnu Godišnju konferenciju eTwinninga na temu medijske pismenosti

Ovogodišnja nacionalna eTwinningova konferencija eTwinning i medijska pismenost: uključiva zajednica i inovativni IKT alati održat će se 4. i 5. studenoga 2021. u organizaciji Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu koja djeluje u sklopu Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Konferencija će se održati virtualno, a uz prezentacijski dio program obuhvaća i interaktivne radionice.

 

Ova dvodnevna konferencija fokusirana je na temu medijske pismenosti i dezinformacija. Odgojno-obrazovni djelatnici doznat će više o inovativnim alatima i metodama poučavanja koje oblikuju djecu i učenike u odgovorne i savjesne građane. 

 

Predstavit ćemo mogućnosti koje pruža eTwinning i sudjelovanje u milijunskoj zajednici odgojno-obrazovnih djelatnika u 44 zemlje. Imat ćete priliku vidjeti primjere projekata, poslušati iskustva uspješnih eTwinnera te druga inspirativna izlaganja. Ugostit ćemo dvije panelistice dr.sc. Ivu Nenadić s Fakulteta političkih znanosti i dr.sc. Nikolinu Borčić sa Sveučilišta VERN. Upoznat će nas s osnovnim pojmovima medijske i digitalne kritičke pismenosti, ali i s primjerima iz prakse koje možemo primijeniti u učionicama ali i svakodnevnom životu. Medijska pismenost i dezinformacije godišnja su tema eTwinninga i ovom prilikom predstavit ćemo i najzanimljivije projekte koji su se provodili tijekom godine

 

Na konferenciji ćemo dodijeliti i nagrade COMET u 5 kategorija najuspješnijim eTwinning projektima u školskoj godini 2020./2021. te četiri nagrade Europske oznake jezika. Drugoga dana konferencije održat će se šest radionica na temu medijske pismenosti za početnike i napredne korisnike eTwinninga. Na radionicama ćete imati priliku naučiti kako pokrenuti nove projekte eTwinninga i koje alate koristiti za koje aktivnosti, kako učiniti nastavu dinamičnijom i zabavnom, te kako organizirati timove suradnika i timove za provođenje Erasmus+ projekta.

 

Program konferencije i detaljne informacije o načinu sudjelovanja potražite na poveznici 

Godišnja konferencija eTwinninga 2021.

 

Otvorene prijave za virtualnu Godišnju konferenciju eTwinninga na temu medijske pismenosti - Slika

datum objave: 22.10.2021.