POZIV ZA MREŽNI MODUL „ETWINNING PROJEKTI BEZ GRANICA“

Informirajte se o mogućnostima eTwinninga i pripremite se za pokretanje eTwinning projekata. Saznajte zašto je eTwinning sve popularniji među učiteljima i nastavnicima, te kako u nastavu uvesti europsku dimenziju i međunarodnu suradnju. Ovaj modul otvoren je svim registriranim korisnicima iz Hrvatske, Srbije i BiH. Dodana vrijednost ovog modula je u tome što imate mogućnost razmjenjivati iskustva s kolegama iz navedenih država, te s njima pokrenuti europske projekte bez jezične barijere.

Modul je otvoren i za ostale djelatnike vrtića, osnovnih i srednjih škola koji se dosad nisu registrirali na www.etwinning.net, ali napominjemo da je prije početka modula potrebno dovršiti registraciju.

Na mrežnom modulu će biti riječi o eTwinningu kao portalu za umrežavanje i provedbu mrežnih projekata, mogućnostima eTwinning Livea koji je dostupan svakom korisniku nakon registracije te mogućnostima TwinSpacea za provedbu projekata s učenicima. Također ćete čuti primjere eTwinning projekata te koje su koristi od provedbe projektne nastave putem eTwinninga. Modul će voditi eTwinning ambasadori – iskusni korisnici eTwinninga i praktičari u nastavi iz Hrvatske, Srbije i BiH.

 POZIV ZA  MREŽNI MODUL „ETWINNING PROJEKTI BEZ GRANICA“ - Slika

 

Mrežni modul sastojat će se od tri webinara:

 

  • na prvom webinaru bit će prikazani primjeri eTwinning projekata iz uključene tri zemlje te će sudionici naučiti kako koristiti eTwinning Live platformu za umrežavanje s kolegama i traženje partnera. Webinar će se održati 20. 10. u 19:00 h.

  • drugi webinar bit će usmjeren na daljnje upoznavanje i umrežavanje sudionika putem alata na eTwinning Liveu. Naglasak će biti na razmjeni ideja za eTwinning projekte i savjete eTwinning ambasadora vezane za planiranje i provedbu projekata na eTwinningu. Webinar će se održati 27.10. u 19:00 h.

  • tijekom trećeg webinara, eTwinning ambasadori će u realnom vremenu otvoriti eTwinning projekt te će sudionici dobiti upute za otvaranje vlastitih projekata u manjim skupinama. Webinar će se održati 2.11. u 19:00 h.

Webinari će se snimati, pa će ih biti moguće pogledati naknadno. Međutim, naglašavamo da je radi praćenja sadržaja modula potrebno prisustvovati prvom webinaru.

Modul će biti praktično usmjeren i sudionici će u razdoblju između webinara izvršavati praktične zadatke kako bi nakon završetka modula bili osposobljeni za provedbu projektne nastave putem eTwinninga. Sudionici događanja koji izvrše sve zadatke dobit će potvrde o sudjelovanju. Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca dostupnog na ovoj poveznici. Prijavljenima ćemo putem e-maila poslati poveznice i upute za sudjelovanje na webinarima.

datum objave: 11.10.2016.