Prijavite se za radionicu u okviru projekta ENABLE

 

Prijavite se za radionicu u okviru projekta ENABLE - Slika

ENABLE - Europska mreža protiv vršnjačkog nasilja na nastavi i u slobodnom vremenu nastoji spriječiti vršnjačko nasilje na nastavi i u slobodnom vremenu učenika i doprinijeti osnaživanju djece i mladih usmjeravajući se na pružanje vršnjačke potpore te poticanje društvenog i emocionalnog razvoja.


Cilj projekta ENABLE je spriječiti vršnjačko nasilje te pridonijeti dobrobiti djece putem cjelovitog pristupa, pomagati mladima da ostvare osnovna prava kod kuće, u školi, u razredu i u zajednici (tj. u grupi vršnjaka). Projekt je usmjeren na razvoj društvene i emocionalne vještine učenja koje će im pomoći u jačanju otpornosti kako bi što bolje razumjeli i postali odgovorniji u mrežnoj i izvan mrežnoj društvenoj interakciji. 

Navedeni ciljevi projekta poklapaju se s ciljevima eTwinninga: putem eTwinning projekata u razredu, učenici razvijaju kritičko mišljenje te se povezuju s vršnjacima diljem Europe. Stoga je na temelju projekta ENABLE razvijen i istoimeni eTwinning projektni komplet koji učitelji mogu koristiti s učenicima kako bi ih upoznali s njihovim društvenim pravima i odgovornostima.

 

U okviru projekta ENABLE održat će se radionica koju će voditi eTwinning ambasadorica i voditeljica ENABLE projekta, Lidija Kralj te ENABLE ambasadori Danijela Lokmer i Danijel Forjan. Radionica će se održati 23. kolovoza s početkom u 11:00 h u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, Frankopanska 26, Zagreb. Očekivano trajanje radionice je 3 sata.

 

Sadržaj radionice:

  1. ENABLE – Sadržaji za društveno i emocionalno učenje
  2. ENABLE - Vršnjačka potpora
  3. ENABLE eTwinning projektni komplet (project kit)

Više informacija o projektu te obrazovni sadržaji, dostupni su na mrežnim stranicama udruge „Suradnici u učenju".

Kako biste se prijavili za sudjelovanje na radionici, molimo vas da ispunite prijavni obrazac dostupan ovdje.

datum objave: 20.07.2016.