Proslave Dana Europe i Dana eTwinninga u znaku Europske godine vještina

Dan Europe i Dan eTwinninga, koji su ove godine u znaku Europske godine vještina, obilježeni su Festivalom vještina i eTwinningovom radionicom na temu jačanja vještina učenika i nastavnika pomoću rada na eTwinningovoj digitalnoj platformi. Posebna tema ove godine bila je i deseta obljetnica članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

 

Proslave Dana Europe i Dana eTwinninga u znaku Europske godine vještina - Slika 1
 

Ovogodišnja proslava Dana Europe održana je na Europskom trgu u Zagrebu u suradnji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj s brojnim partnerima kao što su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, veleposlanstva država članica Europske unije akreditiranih u Zagrebu, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Agencija za mobilnost i programe EU-a, te Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, socijalne politike i obitelji (nacionalna kontaktna točka za Europsku godinu vještina).

 

Jedna od radionica u poslijepodnevnom dijelu Festivala vještina bila je posvećena eTwinningu. Na radionici su prikazani primjeri jačanja vještina učenika i nastavnika pomoću rada na eTwinningu te je predstavljena nova eTwinningova platforma. Djelatnici srednjih škola imali su prilike raditi na novoj eTwinnngovoj platformi (Europska platforma za školsko obrazovanje), a održale su ju iskusne ambasadorice eTwinnnga Ana Marketin Sedlar i Daniela Usmiani.

 

Više informacija o događaju možete pronaći na stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije. 

datum objave: 09.05.2023.