SIPS eTwinning - školski list Strojarske i prometne škole

Tijekom školske godine 2022./ 23. u Strojarskoj i prometnoj školi održalo se mnoštvo aktivnosti vezanih uz korištenje eTwinningove platforme. Kako bi se sve aktivnosti objedinile na jednom mjestu, kreiran je novi broj školskoga lista "SIPS eTwinning".

 

SIPS eTwinning - školski list Strojarske i prometne škole - Slika 1 

 

Strojarska i prometna škola još davne 2011. godine postala je dio eTwinningove zajednice. S vremenom se eTwinningov tim škole neprestano povećavao. Uz nastavnike struke, eTwinningu su se ubrzo pridružili i nastavnici općeobrazovnih predmeta te pedagoška služba. Tim eTwinninga škole, osim što eTwinningovu platformu koristi za profesionalni razvoj i razmjenu iskustva rada, najviše ju koristi za provedbu projekata. Premda su eTwinningovi projekti isključivo vezani za provedbu projektne nastave, oni ne isključuju osnaživanje partnerskih odnosa realizacijama posjeta te suradnjom na Erasmus+ projektima. Kako su se i koji eTwinningovi projekti proveli u školi, otkriva novi broj školskoga lista SIPS eTwinning kojega je uredila i grafički dizajnirala profesorica Ana Marketin-Sedlar, a lektorirala profesorica Ivana Roškarić Janković. Osim o provedenim eTwinningovim projektima, u novom broju školskoga lista može se pročitati i o drugim provedenim aktivnostima školskoga eTwinningova tima.

 

Provedene aktivnosti školskoga eTwinnigova tima u školskom listu SIPS eTwinning podijeljene su u tri veće cjeline: eTwinning u Strojarskoj i prometnoj školi, ovogodišnji eTwinningovi projekti te obilježavanje važnih datuma. Kroz cjelinu eTwinning u Strojarskoj i prometnoj školi opisano je dobivanje oznake eTwinningove škole 2023-2024 te dokument pod nazivom Akcijski plan eTwinninga Strojarske i prometne škole. Akcijski plan eTwinninga Strojarske i prometne škole objedinjuje provedene eTwinningove projekte i aktivnosti u školi kroz povijesni tijek, anketu provedenu s učenicima škole te strateški cilj raspisan do kraja 2027. godine.

 

Ovogodišnji eTwinningovi projekti cjelina je školskoga lista koja daje presjek svih eTwinningovih projekata povedenih tijekom ove školske godine te otkriva kako se zahvaljujući eTwinningu održao job shadowing nastavnika u sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti SIPS mobility 6. U školskoj godini 2022./23. provedeni su sljedeći eTwinningovi projekti: Challenges of vocational professions, Šarene klupe budućnosti, DIGITAL LEARNING PATHS (DLP), I dare you! VET Digital Challenges, Funkcije u STEM-u, Quality 4 us te eTwinningov projekt Matematičke video minijature. Zadnja cjelina školskoga lista SIPS eTwinning, obilježavanje važnih datuma, otkriva kako su obilježeni Dan Europe, Dan eTwinninga, Dan medijske pismenosti te Dani Erasmusa. Osim toga, opisana je diseminacija bez granica.

 

U nastavku je poveznica na drugi broj školskoga lista SIPS eTwinning kojom se čitateljima prikazuje što se sve dogodilo vezano za eTwinning u Strojarskoj i prometnoj školi tijekom ove školske godine: https://www.yumpu.com/xx/document/read/68310161/sips-etwinning 

 

SIPS eTwinning - školski list Strojarske i prometne škole - Slika 2 

 

Pripremila: Ana Marketin-Sedlar, eTwinningova ambasadorica

 

datum objave: 14.06.2023.