Vodič za izradu računa za EU Login

U 2022. godini platforme Europske komisije School Education Gateway i eTwinning spojit će se u Europsku platformu za školsko obrazovanje te će sav sadržaj i sve usluge biti pod istim krovom. Europskoj platformi za školsko obrazovanje moći ćete pristupiti pomoću EU Logina, servisa Europske komisije za provjeru autentičnosti korisnika. U ovom vodiču naći ćete informacije kako izraditi račun za EU Login, koji ovlaštenim korisnicima omogućuje korištenje jedne adrese e-pošte i lozinke za pristup mnogim informacijskim sustavima Komisije.
 

Imajte na umu da ćete Europskoj platformi za školsko obrazovanje moći pristupiti pomoću EU Logina tek nakon njezina pokretanja. U međuvremenu se nastavite koristiti trenutačnim računom za prijavu na platforme eTwinning i School Education Gateway.

 

Vodič za izradu računa za EU Login - Slika 1

 

Izradite račun za EU Login

 

Ako još nemate račun za EU Login, kliknite ovdje kako biste ga izradili.

 

Unesite podatke u sva polja obrasca za registraciju.

 

Važno! Kako biste sinkronizirali račun za Europsku platformu za školsko obrazovanje s računom za platforme eTwinning i School Education Gateway, prilikom izrade računa za EU Login nužno je navesti istovjetnu adresu e-pošte kojom ste se koristili za registraciju na navedenim platfromama. U daljnjem tekstu nalazi se objašnjenje kako provjeriti adresu e-pošte povezanu s vašim računom.

 

Kliknite na "Izradi račun" kako biste nastavili:

 

Create an account

 

Ako ste ispravno ispunili obrazac, zaprimit ćete potvrdu putem poruke e-pošte. Ako je ne možete naći, provjerite pretinac neželjene pošte.

Kliknite na poveznicu u poruci e-pošte ili je kopirajte i zalijepite u adresnu traku svog preglednika.

Sad možete postaviti lozinku za svoj račun za EU Login.

U ovom koraku nije moguće izmijeniti adresu e-pošte.

Kad završite, kliknite na “Pošalji":

 

Create an account

 

Za korisnike s postojećim računom za EU Login

 

Ako već posjedujete račun za EU Login, nije potrebno izrađivati novi.

Međutim, trebali biste provjeriti da je adresa e-pošte povezana s EU Loginom istovjetna onoj povezanoj s platformama eTwinning i School Education Gateway. 

Ako se te adrese razlikuju, u daljnjem tekstu nalaze se upute kako ažurirati adresu e-pošte povezanu s vašim računom za navedene platforme.

Kako biste izmijenili ili provjerili adresu e-pošte za platformu eTwinning:

Kako biste izmijenili ili provjerili adresu e-pošte za platformu School Education Gateway:

  • Prijavite se na platformu School Education Gateway pomoću svog računa
  • Posjetite "Moj profil” (kliknite na svoje ime)
  • Kliknite na “Uredi profil”, unesite izmjene pa kliknite na “Spremi”.

 

Kako se prijaviti s EU Loginom?

 

Imajte na umu da ćete Europskoj platformi za školsko obrazovanje moći pristupiti pomoću EU Logina tek nakon njezina pokretanja.

U međuvremenu možete probati pristupiti niže navedenim platformama EU-a pomoću svog novog računa za EU Login. Za pristup će vam uvijek biti dostatna adresa e-pošte i zaporka za EU Login, no možda ćete prilikom prve prijave morati kreirati profil na tim platformama:

 

Dodatne informacije

 

Za više detalja o računu za EU Login posjetite često postavljana pitanja (pod “Ne radim u instituciji Europske unije”).

Ako nakon čitanja uputa i dalje imate problema s računom za EU Login, obratite se vanjskoj službi za pomoć za EU Login Europske komisije: EU-LOGIN-EXTERNAL-SUPPORT@ec.europa.eu. Za više informacija posjetite ovu stranicu.

Ako imate problema s računom za eTwinning, obratite se domicilnoj Nacionalnoj organizaciji za podršku.

Ako imate problema s računom za School Education Gateway, obratite se službi za podršku platforme School Education Gateway.

datum objave: 18.03.2022.