Često postavljana pitanja

Tko se može registrirati na eTwinning portal?

U svojstvu korisnika iz Republike Hrvatske na eTwinning portal može se registrirati nastavno i nenastavno osoblje iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na području Republike Hrvatske. Nacionalna organizacija za podršku provjerava svaku pojedinu registraciju i dužna je izbrisati profile onih osoba koje ne spadaju u navedenu skupinu.

 

Mogu li se na eTwinning portal registrirati učenici?

Učenici se ne mogu registrirati na portalu kao članovi eTwinninga budući da je riječ o platformi namijenjenoj odgojno-obrazovnim djelatnicima zaposlenima u odgojno-obrazovnim ustanovama. Kako bi učenici mogli sudjelovati u eTwinningovim projektima, njihov ih učitelj uključuje u TwinSpace projekta te im dodjeljuje korisničko ime i lozinku za sudjelovanje u projektu. Učenici mogu sudjelovati u eTwinning projektima i pristupaju isključivo TwinSpaceu projekta u koji su uključeni putem poveznice https://twinspace.etwinning.net/. Projektu pristupaju putem korisničkih podataka – korisničkog imena i lozinke koju će za njih stvoriti njihovi nastavnici. Taj je postupak detaljno opisan na sljedećim poveznicama:  Dodavanje učenika u TwinSpace – upute i Dodavanje učenika u TwinSpace – video.

 

Registrirao sam se na eTwinning portalu, ali ne mogu pristupiti svojem profilu. U čemu je problem?

Registracija podrazumijeva dva osnovna koraka. U prvom koraku pružate svoju e-mail adresu i stvarate korisničko ime i lozinku kojima ćete se ubuduće koristiti za prijavu na svoj eTwinning profil. U drugom koraku Središnja organizacija za podršku šalje Vam e-mail s poveznicom koju morate slijediti. Poveznica Vas vodi na obrazac za dovršetak registracije. Ako niste izvršili drugi korak registracije, pristup eTwinning profilu neće Vam biti omogućen.

 

Promijenio sam radno mjesto, trebam li zbog toga izvršiti novu registraciju na eTwinning portal?

Ne, profili osoba i škola ne smiju se udvostručiti. Potrebno je izmijeniti podatke na postojećem profilu. Izmjena se vrši putem eTwinning Livea, klikom na naredbu Edit Profile/Uredi profil.

 

Mogu li promijeniti podatke unesene prilikom registracije?

Da, podaci o Vama i Vašoj ustanovi uvijek moraju biti ažurni. Profil uređujete putem eTwinning Livea, klikom na naredbu Edit Profile/Uredi profil.

 

Zaboravio sam lozinku, što moram učiniti?

Na glavnom eTwinning portalu kliknite na naredbu "Forgotten your password?" koja se nalazi u kućici za prijavu na početnoj stranici portala (prikaz u nastavku). Unesite email adresu koju ste koristili za prijavu i kliknite na "Submit". Središnja organizacija za podršku poslat će Vam novu lozinku.

 

Može li se više nastavnika iz moje škole registrirati na eTwinning portalu?

Da, registracija je individualna i svaki nastavnik iz Vaše škole može izvršiti registraciju. Portal nije isključivo rezerviran za nastavnike, registrirati se mogu i ravnatelji, pedagozi, psiholozi, knjižničari i slično nenastavno osoblje škola i dječjih vrtića. Bitno je da prilikom registracije provjerite je li se netko iz Vaše ustanove već registrirao i stvorio profil ustanove. Ako svoju ustanovu ne pronađete na popisu ustanova iz Republike Hrvatske, tada Vas molimo da ispunite tražene podatke o školi, odnosno dječjem vrtiću.

 

Zaboravio sam e-mail adresu kojom sam se koristio prilikom registracije na eTwinning portal. Kome se mogu obratiti za pomoć?

Pošaljite elektronsku poruku Nacionalnoj organizaciji za podršku na adresu etwinning@mobilnost.hr.