ŠTO JE ETWINNING

Portal www.etwinning.net

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+.

Portal www.eTwinning.net namijenjen je međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.

Portal služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.


Vizual eTwinning

 

Ako se pitate koja je uloga eTwinninga u programu Erasmus+ i kako pomoću eTwinninga možete povećati kvalitetu i održivost vaših KA1 ili KA2 projekata, pozivamo vas da pogledate izvadak iz Praktičnog vodiča za ravnatelje i stručne timove u školama. Cjelokupno izdanje dostupno je u rubrici Publikacije.

Najveće prednosti eTwinninga

Fleksibilnost - sami određujete tempo koji vam odgovara. Nakon što se registrirate niste obavezni odmah započeti projekt. Pogledajte što drugi rade, razmislite kakva bi suradnja odgovarala vašem nastavnom planu i kurikulumu ustanove te pitajte učenike koje su njihove želje u vezi međunarodne suradnje. Kada ste spremni, osmislite projekt, pronađite partnera i započnite s aktivnostima u razredu.

 

Jednostavnost - za prijavu na portal nema papirologije. Prijava traje par minuta kao i registracija projekta. Portal vam nudi različite alate koji vam olakšavaju i omogućavaju provedbu projekta. Kada započnete projekt, otvara vam se mogućnost korištenja „TwinSpacea"- platforme koja nudi prostor za razmjenu dokumenata, fotografija, uradaka vaših učenika, brbljaonice za vas i vaše učenike, mogućnost vođenja bloga projekta itd.

 

Sigurnost - eTwinning je sigurno i provjereno on-line okružje za vas i vaše učenike. Agencija za mobilnost i programe Europske unije (Nacionalna organizacija za potporu eTwinningu) provjerava jesu li korisnici zaista nastavnici, pedagoški djelatnici ili nenastavno osoblje u ustanovama u kojima su naveli da su zaposleni.

Kako se koristiti portalom www.eTwinning.net

Prijava na portal je brza i jednostavna. Prvo unosite osnovne korisničke podatke, nakon čega na vašu e-mail adresu pristiže poveznica na nastavak registracije.

Registraciju ćete dovršiti unosom osnovnih podataka o sebi i svojoj ustanovi, područjem vašeg interesa, te dobne skupine učenika s kojima radite.
Nakon toga, vaša registracija trebala bi biti završena. U slučaju da niste u mogućnosti dovršiti registraciju, javite se na e-mail adresu: etwinning@mobilnost.hr.

 

Nakon prijave možete razgledati što vaši kolege rade na portalu. Rubrika „Korisnici/People" na vašem eTwinning Live profilu će vam omogućiti pretraživanje članova portala. Ako pronađete kolege s interesima sličnim vašima, slobodno im se javite i pokušajte zajedno osmisliti i prijaviti projekt koji će odgovarati vašim učenicima.

Podrška za novoregistrirane korisnike

Ako ste se tek registrirali na portal eTwinning, pogledajte kratki vodič za novoregistrirane korisnike s kratkim pregledom mogućnosti eTwinninga.

Mogućnosti eTwinninga

Korisnicima portala eTwinning dostupni su različiti oblici stručnih usavršavanja (kroz eTwinning mobilnosti, seminare, radionice, konferencije, webinare i mrežne edukacije) te rad na zajedničkim virtualnim projektima.

eTwinningovi ambasadori

Ambasadori su iskusni eTwinneri koji Vam pružaju pomoć i podršku u realizaciji projekata i snalaženju na portalu eTwinning. Ambasadori održavaju regionalne radionice, info dane i webinare. Obratite se ambasadorima putem e-maila ili svojeg eTwinning Live profila.


Vizual eTwinning

Dodatne informacije

Na ovoj mrežnoj stranici potražite i priručnike, publikacije te primjere dobre prakse koje vam mogu poslužiti kao nadahnuće.

 
Središnja organizacija za potporu u eTwinningu osmislila je niz videomaterijala i prezentacija o različitim aspektima uporabe eTwinninga u nastavi, a namijenjeni su početnicima. Materijale možete pregledati klikom na rubriku eTwinning Self Teaching Material u desnom dijelu ekrana. Sastavni dio materijala su i kratki kvizovi koje moćete ispuniti upisom vaših korisničkih podataka za portal eTwinning.

Često postavljana pitanja

Pripremili smo za vas često postavljana pitanja.

Podrška korisnicima

Nacionalna organizacija za potporu pruža vam savjete i pomoć u svim fazama realizacije eTwinning projekta. Osim toga, dodjeljujemo nacionalne oznake kvalitete i nacionalne nagrade, organiziramo radionice, seminare, konferencije i webinare, financiramo odlaske na profesionalna usavršavanja u inozemstvu, pratimo vaš rad i napredak.

 

Na raspolaganju smo za sva vaša pitanja putem e-mail adrese: etwinning@mobilnost.hr i telefona na broj +385 1 555 6498.

 

Također i dalje pratite mrežne stranice hrvatske Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu www.etwinning.hr.

 

Pratite nas putem FacebookaTwittera ili YouTube kanala.