Što je eTwinning

Što je eTwinning

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+.

www.eTwinning.net je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.

Portal služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.


 

Ako se pitate koja je uloga eTwinninga u programu Erasmus+ i kako pomoću eTwinninga možete povećati kvalitetu i održivost vaših KA1 ili KA2 projekata, pozivamo vas da pogledate izvadak iz Praktičnog vodiča za ravnatelje i stručne timove u školama. Cjelokupno izdanje dostupno je u rubrici Publikacije.

Kako se koristiti portalom www.eTwinning.net

Prijava na portal je brza i jednostavna. Prvo unosite osnovne korisničke podatke, nakon čega na vašu e-mail adresu pristiže poveznica na nastavak registracije.

Registraciju ćete dovršiti unosom osnovnih podataka o sebi i svojoj ustanovi, područjem vašeg interesa, te dobne skupine učenika s kojima radite.
Nakon toga, vaša registracija trebala bi biti završena. U slučaju da niste u mogućnosti dovršiti registraciju, javite se na: etwinning@mobilnost.hr.

 

Nakon prijave možete razgledati što vaši kolege rade na portalu. Rubrika „Korisnici/People" na vašem eTwinning Live profilu će vam omogućiti pretraživanje članova portala. Ako pronađete kolege s interesima sličnim vašima, slobodno im se javite i pokušajte zajedno osmisliti i prijaviti projekt koji će odgovarati vašim učenicima.

Podrška za novoregistrirane korisnike

Ako ste se tek registrirali na portal eTwinning, pogledajte kratki vodič za novoregistrirane korisnike s kratkim pregledom mogućnosti eTwinninga.

Mogućnosti eTwinninga

Korisnicima portala eTwinning dostupni su različiti oblici stručnih usavršavanja (kroz eTwinning mobilnosti, seminare, radionice, konferencije, webinare i mrežne edukacije) te rad na zajedničkim virtualnim projektima.

 
 
Ambasadori

Ambasadori su iskusni eTwinneri koji Vam pružaju pomoć i podršku u realizaciji projekata i snalaženju na portalu eTwinning. Ambasadori održavaju regionalne radionice, info dane i webinare. Kontaktirajte ambasadore putem e-maila ili Vašeg eTwinning Live profila. Njihovi kontakti dostupni su ovdje.


Dodatne informacije

Na ovoj mrežnoj stranici potražite i priručnike, publikacije te primjere dobrih praksi koje vam mogu poslužiti kao nadahnuće.

 
Središnja služba za podršku u eTwinningu osmislila je niz video materijala i prezentacija o različitim aspektima uporabe eTwinninga u nastavi, a namijenjeni su početnicima. Materijale možete pregledati klikom na rubriku eTwinning Self Teaching Material u desnom dijelu ekrana. Sastavni dio materijala su i kratki kvizovi koje moćete ispuniti upisom vaših korisničkih podataka za portal eTwinning.

Često postavljana pitanja

Pripremili smo za vas često postavljana pitanja i možete ih pronaći ovdje.

Podrška korisnicima

Nacionalna služba za podršku pruža vam savjete i pomoć u svim fazama realizacije eTwinning projekta. Osim toga, dodjeljujemo nacionalne oznake kvalitete i nacionalne nagrade, organiziramo radionice, seminare, konferencije i webinare, financiramo odlaske na profesionalna usavršavanja u inozemstvu, pratimo vaš rad i napredak.

 

Na raspolaganju smo za sva vaša pitanja putem e-mail adrese: etwinning@mobilnost.hr i telefona na broj +385 1 5005 635.

 

Također i dalje pratite mrežne stranice hrvatske Nacionalne službe za podršku eTwinningu www.etwinning.hr.

 

Pratite nas putem FacebookaTwittera ili YouTube kanala.