Dan eTwinninga 2022. i eTwinningova godišnja grupa

U skladu s eTwinningovom godišnjom temom i duhom inicijative Novi europski Bauhaus, aktivnosti u okviru ovogodišnjeg Dana eTwinninga potiču nastavnike i učitelje da preispitaju način na koji podučavaju, uče i „žive“ zajedno u školi. eTwinneri i njihovi učenici osvrću se na aspekte škole koji su im najdraži. Osim toga, promišljaju o elementima koje bi voljeli promijeniti ili dodati radi stvaranja prostora za učenje koji obogaćuje, u skladu je s okolišem i potiče inkluziju i zajedništvo.

 

Hrvatski eTwinneri za školu iz snova

 

Zavirite u spomenar eTwinningovih ambasadora Hrvatske i otkrijte kakve ih uspomene vežu te koje su profesionalne uspjehe i osobne priče stvorili zahvaljujući upravo eTwinningu! Inspirirajte se ovim veselim i vrijednim eTwinnerima koji nesebično dijele svoja znanja i iskustva s cijelom eTwinningovom zajednicom.

Nacrtajte svoju školu: lijepu, održivu, zajedničku

 

Nastavnike se poziva da njeguju kreativnost svojih učenika kroz zadatke crtanja, fotografiranja te izrade modela i postera o svojoj školi iz snova. U njemu mogu sudjelovati učenici svih uzrasta: mladi đaci mogu crtati ili napraviti kolaž, a stariji se mogu koristiti mrežnim alatima kako bi izradili postere ili digitalne modele.

 

eTwinneri mogu od danas pa do 9. svibnja sudjelovati u aktivnostima te putem Twittera i Facebooka dijeliti fotografije škole iz snova koju su dizajnirali njihovi učenici koristeći se #eTwinningDay i #eTw4Future ključnim riječima. Nastavnici i učenici cijeli tjedan mogu pratiti eTwinningove profile na Twitteru i Facebooku te ključne riječi kako bi crpili nadahnuće iz tuđih crteža i fotografija.

 

Kako bi se obilježio Dan eTwinninga i nastavnicima olakšala provedba godišnje teme, neke će se aktivnosti organizirati u okviru nove eTwinningove istaknute grupe. Ta je grupa nazvana prema godišnjoj temi: „Naša lijepa, održiva, zajednička budućnost: škole i novi europski Bauhaus“. Pokrenuta je radi informiranja o aktivnostima u vezi s ovogodišnjom temom, a u njoj ćete naći vodiče, mrežne događaje i kampanje koje će se organizirati tijekom godine.

 

Postanite član grupe, osmislite svoju školu iz snova i obilježite Dan eTwinninga s nama na društvenim mrežama!

 

Dan eTwinninga 2022. i eTwinningova godišnja grupa - Slika 2

datum objave: 09.05.2022.