eTwinning i School Education Gateway uskoro na zajedničkoj platformi

eTwinning i School Education Gateway uskoro će se povezati na zajedničkoj Europskoj platformi za školsko obrazovanje (European School Education Platform) koja će korisnicima ponuditi veliku razinu interaktivnosti i pregledne usluge dostupne na jednom mjestu.

 

Europska komisija putem svojih besplatnih internetskih obrazovnih zajednica stavlja na raspolaganje kvalitetne i korisne obrazovne resurse, a članovi zajednice na platformama dijele vlastite materijale te surađuju na projektima.

 

Milijunsku zajednicu eTwinning čine odgojno-obrazovni djelatnici iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Od 2005. godine, putem platforme eTwinning, mogu se umrežavati s kolegama, prijaviti za stručno usavršavanje (online edukacije, stručna usavršavanja u obliku seminara, konferencija), razmjenjivati obrazovne sadržaje te provoditi međunarodne projekte. eTwinning puno pozornosti pridaje vrednovanju rada te nagrađivanju za projektni rad i suradničko učenje. Najveća nagrada i priznanje za timski rad za svaku školu je oznaka eTwinning. eTwinningove škole usmjerene su na uključivu školsku kulturu i osiguravanje sigurnog okruženja za poučavanje učenika sukladno njihovim interesima i sposobnostima te u provođenje projekata uključuju roditelje i lokalnu zajednicu. eTwinning omogućava prvi korak prema projektima u sklopu programa Erasmus+, kao mjesto dokumentiranja aktivnosti i širenja projektnih rezultata, a tijekom provedbe nastave na daljinu pokazao se kao uspješan alat za kombinirano učenje i mobilnosti te provođenje virtualnih mobilnosti.

 

Uz eTwinning u jedinstvenu platformu uključuje se i School Education Gateway. Unutar platforme dostupni su inspirativni nastavni materijali za nastavnike, informacije iz područja obrazovnih politika te raznovrsni nastavni materijali osmišljeni u institucijama EU-a, odnosno u okviru projekata koje financira EU. Uz izvješća najnovijih istraživanja iz područja (digitalnog) obrazovanja, dostupni su nastavni materijali izrađeni u europskim projektima kao i mrežni tečajevi te webinari. Spajanjem dviju platformi u integriranu Europsku platformu za školsko obrazovanje zadržat će se omiljeni sadržaj proširujući ga u jedinstvenom, suvremenom i pristupačnom prostoru. Platforma će uvelike pridonijeti unaprjeđenju rada u smislu obogaćivanja nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, odnosno profesionalnom razvoju praktičara u području obrazovanja i osposobljavanja u zemljama sudionicama eTwinninga, ali i svim korisnicima programa Erasmus+.

 

Nova platforma će nakon svog pokretanja primjenjivati EU Login – riječ je o usluzi za provjeru autentičnosti korisnika Europske komisije koja ovlaštenim korisnicima omogućuje pristup širokom rasponu internetskih usluga Komisije, koristeći jednu adresu e-pošte i lozinku.

 

Kako biste nastavili koristiti sve usluge i funkcionalnosti kao registrirani korisnik eTwinninga i kako biste sinkronizirali svoje podatke između nove i trenutne platforme, kreirajte svoj EU login račun za prijavu. Za više informacija o Europskoj platformi za školsko obrazovanje i njenom pokretanju provjerite svoje sandučiće e-pošte i platformu eTwinning.

 

Dodatne informacije

 

Vodič za izradu računa za EU Login

 

Često postavljana pitanja o Europskoj platformi za školsko obrazovanje (European School Education Platform)

 

Za više detalja o računu za EU Login posjetite često postavljana pitanja (pod “Ne radim u instituciji Europske unije”). Ako nakon čitanja uputa i dalje imate problema s računom za EU Login, obratite se vanjskoj službi za pomoć za EU Login Europske komisije na mail: EU-LOGIN-EXTERNAL-SUPPORT@ec.europa.eu. Za više informacija posjetite službene mrežne stranice EU Login servisa.

 

Za poteškoće s računom za eTwinning javite se Nacionalnoj organizaciji za potporu eTwinningu na etwinning@ampeu.hr. U slučaju poteškoća vezanih uz račun za School Education Gateway obratite se službi za podršku platforme School Education Gateway.

 

eTwinning i School Education Gateway uskoro na zajedničkoj platformi - Slika 1

datum objave: 21.03.2022.