eTwinning konferencija 2019: eTwinning – za razvoj učitelja budućnosti

eTwinning je zajednica odgojno-obrazovnih djelatnika iz 46 eTwinning i eTwinning Plus zemalja. Zajednica djeluje putem sigurne platforme koja omogućuje provedbu nacionalnih i međunarodnih projekata te razmjenu stručnih sadržaja i stručno usavršavanje. 

eTwinning zajednica u Republici Hrvatskoj broji više od 11 tisuća odgojno-obrazovnih djelatnika te 79 odgojno-obrazovnih ustanova s oznakom eTwinning škole. Potporu hrvatskoj eTwinning zajednici pruža Nacionalna služba za potporu eTwinningu, ustrojena pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije. 

 

Konferencija će okupiti dvjestotinjak sudionika iz odgojno-obrazovnih ustanova diljem Hrvatske, a bit će prvi put usmjerena na isključivo početnike u eTwinningu kao i odgojno-obrazovne djelatnike bez prethodnoga iskustva u eTwinningu.

 

Namjera je ovom temom – razvoja učitelja budućnosti, upozoriti na važnost konceptualnih promjena u pristupu učenju i poučavanju, ali i kulturi vođenja i upravljanja odgojno-obrazovnim ustanovama, imajući u vidu digitalnu transformaciju škola i uvođenje inovativne i suvremene pedagogije.

 

Uz predstavljanje korištenja platforme eTwinning i predavaonice na temu eTwinning i Erasmus+, bit će održane i radionice na kojima će se polaznici upoznati s mogućnostima eTwinninga i digitalnim alatima integriranih u platformu, uz korištenje vlastitih računala.

 

U izvedbi programa sudjeluju Erasmus+ i eTwinning ambasadori – iskusni odgojno-obrazovni djelatnici s dugogodišnjim iskustvom i uspjesima pri sudjelovanju u aktivnostima eTwinninga i provedbi Erasmus+ projekata.

 

Ovom prilikom bit će dodijeljene i nacionalne COMET nagrade za najbolje eTwinning projekte u protekloj školskoj godini te nagrada Europske oznake jezika za inovativne projekte u nastavi i učenju jezika.  

 

Prijave za konferenciju bit će otvorene 18. listopada 2019. na mrežnim stranicama www.etwinning.hr.

datum objave: 14.10.2019.