Nacionalni eTwinning projekti

Imate poteškoća u nalaženju inozemnih partnera za eTwinning projekt? To od školske godine 2014./15. nije prepreka jer se možete odlučiti za pokretanje nacionalnih eTwinning projekata za što vam je dovoljan još samo jedan kolega iz Hrvatske. 

 

Europska komisija je školske godine 2014./15. pokrenula novi eTwinning pilot projekt u sklopu kojega bi se odgojno-obrazovnim djelatnicima, tj. ustanovama iz iste države sudionice omogućilo zajedničko pokretanje eTwinning projekata. Dotada važeći kriterij za pokretanje eTwinning projekata bio je sudjelovanje odgojno-obrazovnih djelatnika iz barem dvije različite države sudionice. Sada je nacionalne eTwinning projekte moguće pokrenuti s još barem jednim kolegom iz hrvatske ustanove.

Smatramo da će sudjelovanje u projektu doprinijeti povećanju aktivnosti hrvatskih korisnika u pokretanju eTwinning projekata, te jačanju projektne nastave, IKT-a i međupredmetne suradnje na nacionalnoj razini. Nakon stjecanja početnog iskustva u provedbi nacionalnih projekata, očekujemo da će hrvatski korisnici biti spremniji pokrenuti međunarodne eTwinning projekte, što će pokazati rezultati ovog pilot projekta.

 

null

 

Pogledajte kako izgleda jedan od brojnih nacionalnih eTwinning projekata "100. dan škole" (za pregled sadržaja je potrebna prethodna prijava na portal eTwinning).

 

SPECIFIČNA PRAVILA ZA NACIONALNE eTWINNING PROJEKTE:

  • Nacionalni projekti se mogu prijavljivati za nacionalnu oznaku kvalitete, ali ne i za europsku oznaku kvalitete. 
  • Ukoliko se naknadno uključe partneri iz inozemstva, nacionalni projekti ostaju nacionalni, u smislu da za njih i dalje vrijedi gore navedeno pravilo za dodjelu oznaka kvalitete.
    Stoga preporučamo osnivačima nacionalnih projekata da, u slučaju naknadnog uključivanja inozemnih partnera, s njima pokrenu novi eTwinning projekt s istom temom radi mogućnosti dobivanja europskih priznanja.